Ingredients
· 4 lletugues romanes
· 1 ceba rossa
· ½ tassó de rom
· ½ kg de tomàtigues triturades
· 3 pastilles de brou de verdures
· 2 grells
· Oli verge
· Sal
Llevam les fulles velles de les lletugues i les xapam per la meitat, de per llarg, tallam el tronc i les rentam bé. Agafam les fulles dels grells i hi feim corda, esfilagarsant una mica i estirant. Amb aquestes «cordes» fermam les lletugues perquè no es desfacin.
Dins una greixonera grossa de test, hi posam vuit cullerades d’oli verge amb la ceba tallada en grells molt fins i la sofregim bé. Abans que estigui daurada de tot, hi afegim la tomàtiga, el rom i un tassó d’aigua. Quan comenci a bullir, hi posam les pastilles de brou i deixam que es fonguin bé, durant uns deu minuts.
Col·locam les lletugues dins la greixonera, una devora l’altra. El brou hauria de tapar uns dos dits les lletugues. Ho deixam bullir durant una hora afegint-hi aigua a mesura que s’evapora. Finalment hi posam un polsim de sal i servim ben calent.