14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022
Plaça d'Espanya
Plaça d'Espanya

La investigació policial dictaminà que va ser un possible cas d’assetjament

Rebombori, dimecres de la setmana passada a vespre, a les xarxes socials. Devers les 19.30 hores la Policia Local va procedir a la identificació de tres persones i una quarta que va fugir amb una furgoneta, després que un dels individus assetjàs una menor a la plaça d’Espanya. Segons fonts policials, la menor caminava per la coneguda plaça i va ser presumptament abordada per un adult. La nina es va posar nirviosa i es va intentar refugiar a un establiment. En aquest moment, l’individu va ser recriminat per la gent que hi havia a la zona. Una parella de la Policia Local que feia ruta de control es va aturar per identificar quatre persones —per la qual cosa complia amb l’article 16 de la Llei de seguretat ciutadana (segons aquest, si no es va documentat o els agents ho consideren oportú per practicar diligències, poden traslladar la persona al quarter per identificar-la, però no és detenció, si no procedeix).

En aquest moment, la Policia Local va començar a realitzar tota una sèrie d’investigacions i gestions d’identificació d’unes persones davant un possible cas d’assetjament a una menor. Segons la nota de premsa de l’Ajuntament, la Policia Local i la Guàrdia Civil varen fer feina conjunta per aclarir els fets. El sendemà de matí, davant la Guàrdia Civil es presentà una denúncia per un presumpte cas d’assetjament a una menor.

Mentre la policia duia a terme la investigació, les xarxes socials i els grups de WhatsApp bullien amb tota mena de conjectures i comentaris, que aixecaren una gran alarma social, però pel s’ha sabut posteriorment, res tenien a veure amb la realitat.

La mateixa nota de l’Ajuntament de dijous de matí ja desvinculava “aquest fet aïllat de qualsevol altra informació que hagi pogut circular a través de xarxes socials en diferents grups de ciutadans (…) sobre un intent de segrest de menors. Davant l’alarma social creada i la preocupació de pares i mares, la Policia Local i la Guàrdia Civil volen desmentir que els missatges que han circulat per les xarxes siguin d’un segrest”.

Els dies posteriors, fent seguiment del cas, fonts enteses en la matèria (no polítiques) ens han assegurat que l’actuació de la Policia Local, primer, i la posterior de la Guàrdia Civil, varen ser del tot correctes.

S’ha de tenir en compte que els fets varen tenir lloc a un indret i a una hora molt concorreguda de gent, i que varen passar en qüestió de segons. La gent que era per allà va començar a dir-hi la seva i es va muntar una bolla, que es començà a escampar per les xarxes socials, fet que creà una gran alarma social.

darreres notícies

et pot interessar

Condemna en veu baixa