14.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 16 maig 2021
Una de les sessions informatives
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

L’educadora de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament, Violeta Rojas, fa aquest dies xerrades a les diferents escoles del municipi per explicar als alumnes de 5è i 6è el funcionament del Consell Municipal d’Infants. A més de les explicacions, també recull quines són les propostes de millora dels alumnes, a més de seleccionar els representants de cada centre a aquest Consell.

Des de l’any 2018, Felanitx té el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, que té la participació infantil com un dels seus pilars bàsics. Per a l’Ajuntament és fonamental promoure la participació activa dels infants en temes que els afecten, escoltar els seus punts de vista i considerar-los en els processos de presa de decisions. Per aquest motiu es va crear el Consell d’Infants de Felanitx, en el qual participen nins i nines de tots els nuclis del municipi i que cada curs escolar es va renovant. L’objectiu final és que aquest Consell sigui un autèntic òrgan de participació ciutadana, que faciliti i animi la participació dels més joves; un espai de reflexió sobre el municipi i d’aportació d’opinions, propostes i idees que es puguin incorporar als plans d’actuació de l’Administració municipal per a la millora de l’entorn.

El programa Ciutats Amigues de la Infància és una iniciativa internacional liderada per UNICEF que s’implementa a Espanya des del 2002 i té com a objectiu promocionar les polítiques locals d’infància des d’un enfocament dels drets de la infància i adolescència, afavorint el treball en xarxa i potenciant el rol actiu dels nins i nines en la transformació de les seves ciutats i pobles.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar