10.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dilluns, 24 gener 2022
Senyals de fum des de Crist Rei, a Sant Salvador, el passat gener de 2020
Senyals de fum des de Crist Rei, a Sant Salvador, el passat gener de 2020
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Per a aquest dissabte, dia 15, està prevista novament l’encesa de les torres i talaies que constituïen antigament el sistema de vigilància i defensa de la costa. Després que l’any passat no es dugués a terme aquesta acció, per mor de la pandèmia –al seu lloc es prengueren imatges dels indrets on s’ubiquen, amb elements al·lusius a l’esdeveniment– enguany es reprendrà amb senyals de fum a les 13 hores i amb foc de bengala a les 18.30 hores.

A Portocolom, per a millor visibilitat i pel mal estat de les restes de la torre, l’encesa es trasllada al tancat de sa Torre, devora el dipòsit de l’aigua de sa Punta (on es va fer la darrera edició), i a Sant Salvador es farà al mirador de lluny (Crist Rei). A l’encesa del vespre, a Sant Salvador, amb la finalitat de donar continuïtat al senyal lluminós per la costa i cap a l’interior de l’illa, s’encendran dos punts. El segon serà al Picot.

A cada encesa, migdia i vespre, es llegirà un manifest que enguany ha estat redactat per la cantautora Maria del Mar Bonet. Els qui acudeixen han de respectar les normes de la covid, com és l’ús de mascareta.

Després que el gener del 2017 i aprofitant la bona climatologia de “ses calmes”, fou l’IES de Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques qui tornaren donar vida a aquestes construccions pertanyents al nostre patrimoni arquitectònic i històric –al mateix temps que divulgaven la figura de l’influent i polifacètic Joan Binimelis (1539-1616)–, ara és la Direcció General de Cultura i Patrimoni del Consell la que dona continuïtat a aquesta acció, amb la col·laboració d’ajuntaments, Protecció Civil, Bombers de Mallorca i, sobretot, de nombrosos ciutadans que de manera particular o com a membres de diverses entitats i associacions. Un esdeveniment que, si la primera vegada també va voler posar el focus sobre el drama dels refugiats per mor del conflicte sirià i d’altres, propers a la nostra mar Mediterrània, ara també ho continua fent sobre els drets humans a tot el món.

Pel que fa al nostre municipi, es compta amb l’adhesió i col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament, Protecció Civil, Felanitx Solidari, Amics dels Closos de Can Gaià, l’OCB-Setmanari Felanitx, FAVF i Santuari Sant Salvador.

Amb les fotografies realitzades el gener del 2021, es va confeccionar un mural sobre una lona. Estava previst que per a aquest cap de setmana, i coincidint amb l’encesa, aquest es col·locàs a un lloc visible de Portocolom.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar