33.1 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 29 juliol 2021
El Club Nàutic se suma a la campanya de la posidònia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

El Club Nàutic Portocolom s’ha sumat juntament amb la resta de membres de l’Associació de Clubs Nàutics de les Balears, a la campanya del Govern de les Illes Balears per a la protecció de la posidònia oceànica.

Els fullets editats per la Conselleria de Medi Ambient es troben disponibles des de divendres passat a les oficines del Club i es reparteixen entre els integrants de l’equip esportiu i de les escoles d’estiu, així com als escolars que participen en els batejos de mar.

El Govern també ha dissenyat unes mascaretes amb la imatge de la campanya de protecció de la posidònia i ha desenvolupat una aplicació per a mòbil que es pot descarregar a la pàgina web http://posidonia.caib.es.

Recordem que la posidònia oceànica –l’alga– és una planta amb flors i fruits, que creix molt lentament en grans extensions en forma de praderies. És exclusiva de la mar Mediterrània i té una importància fonamental en l’ecosistema mar-platja-duna. Les praderies de posidònia constitueixen una reserva de biodiversitat per a una gran quantitat d’espècies animals i vegetals que hi troben un lloc d’alimentació i protecció. A més, fixen el CO2, produeixen oxigen i gran part del sediment que forma l’arena de les nostres platges, i protegeixen el litoral arenós contra l’erosió.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar