22.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 1 juliol 2022

El Grup Balear d’Ornitologia (GOB) ha denunciat una bateria d’irregularitats entorn de la concessió del servei del bar de la platja de Cala sa Nau. La denúncia fa èmfasi en “l’explotació de manera il·legal d’un aparcament de vehicles, el servei del bar i una parcel·la qualificada de zona protegida ANEI”. I, a la mateixa zona, un altre aparcament més petit, tot davallant a la cala, al servei dels cambrers i cuiners que hi fan feina, que també incompleix la normativa urbanística. Curiosament, el GOB ja va denunciar aquests aparcaments l’estiu de 2014, fa vuit anys.

L’entitat ecologista demana “la paralització i la clausura d’aquests aparcaments il·legals al servei del bar de la platja”.

També denuncien que “la instal·lació elèctrica del bar no està soterrada, que utilitzen un magatzem, i que s’incompleix de manera manifesta el límit de renou a un nivell màxim de 50 decibels de 8 a 21 hores i de 45 decibels a partir de les 21 hores, així com el tractament de les aigües residuals que no es fa correctament, i que el bar incompleix de manera manifesta la condició núm. 6 de la Demarcació de Costes respecte del màxim de les 10 taules i 40 cadires situades en els 50 m² no tancats”, entre altres irregularitats detectades pel GOB.

Han denunciat els fets davant de la Demarcació de Costes i l’Ajuntament i demanen “la imposició de sancions”. També la remetran al Seprona de la Guàrdia Civil i a la Direcció General de Biodiversitat del Govern.

A més, el GOB recorda que el 2018 ja va denunciar aquesta mateixa empresa per ocupació excessiva i il·legal de l’espai públic i l’incompliment reiterat que estableix l’autorització per ocupació de béns de domini públic marítim terrestre per l’explotació d’instal·lacions de temporada en el litoral de Felanitx (2018-2021), concretament a s’Arenal, Cala Marçal i Cala sa Nau.

darreres notícies

et pot interessar

Reciclar la policia, també