17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Centenars d’aus fan estada a Son Navata durant l’any
Centenars d’aus fan estada a Son Navata durant l’any

Es col·locaran dues torres d’observació d’aus a Son Navata

El Consell de Govern del Govern balear va aprovar dilluns passat —quan falten sis dies per a les eleccions— autoritzar l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental perquè aprovi l’expedient de despesa corresponent a la contractació de les obres d’ampliació i millora del tractament de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Felanitx, per un import màxim de licitació de 5,4 milions d’euros, IVA inclòs.

Les obres que s’hi duran a terme consisteixen en l’ampliació de la capacitat de tractament fins als quatre mil metres quadrats al dia i per a una població de vint mil habitants. Actualment, el cabal de disseny és de 2.500 m³ al dia i està pensada per a 17.083 persones. Així mateix, entre les actuacions també s’hi troba una segona línia de tractament biològic, un nou pretractament per a la totalitat del cabal, una remodelació de la línia de fangs i un tanc de tempestes per minimitzar els efectes de l’existència d’una xarxa unitària municipal durant els episodis de pluges.

Son Navata

Igualment, i seguint amb el Pla de Millora de la Biodiversitat a les Depuradores, es milloraran les llacunes de Son Navata a través de la instal·lació d’un tancament perimetral de les llacunes amb una tanca per evitar la pesca furtiva, l’entrada d’animals domèstics i per regular l’accés o la col·locació de dues torres d’observació d’aus perquè la gent pugui saber quines espècies s’hi troben.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”