17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Punt de recollida de fems al començament del camí de Son Mesquida
Punt de recollida de fems al començament del camí de Son Mesquida

El Jutjat Contenciós Administratiu de Palma ha dictat una sentència ferma confirmant la penalitat imposada per l’Ajuntament a l’empresa de recollida de fems del municipi, FCC Medio Ambiente SA, per una infracció greu a la recollida. La sanció és de 7.916,67 euros.

Els fets es remunten al mes d’octubre del 2021 quan, després d’uns dies de vaga dels operaris de la recollida en què exigien millores salarials, aquesta es va ajornar mentre s’esperava el resultat de les negociacions entre la patronal i els sindicats. Però, a Felanitx, durant els sis dies següents, els fems es van continuar acumulant i sense recollir. Només s’anava retirant d’alguns carrers de manera alterna.

Per això, i davant una vaga encoberta, l’Ajuntament va obrir a l’empresa un expedient sancionador. La primera proposta va ser de 10.000 euros, encara que després d’unes al·legacions es va rebaixar la quantia, que va ser aprovada pel Ple municipal el 10 de gener de 2022. L’empresa, disconforme, va presentar un recurs al jutjat contenciós administratiu, que ara ha estat desestimat. De fet, segons l’Ajuntament, l’empresa, durant el judici, ha reconegut que no es va cobrir el servei totalment.

Els informes, tant de l’enginyer municipal com de la Policia Local, constaten que la situació era insalubre i incòmoda per als veïnats, tant als nuclis de població com per fora vila. L’empresa va ser advertida i no va complir el contracte. Per això, la sanció es va imposar “per incomplir les mesures necessàries per evitar situacions insalubres, perilloses o que provocaven incomoditat a la ciutadania per no recollir les bosses i incomplir els serveis mínims establerts per la vaga de treballadors”, apunten des del consistori.

Aquesta no ha estat la primera vegada que l’empresa FCC ha estat sancionada per no recollir el fems. Anteriorment, se li varen imposar dues sancions més de 1.000 euros cadascuna.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”