15.1 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 31 març 2023
Ambulàncies del 061
Ambulàncies del 061

També es demana que s’ampliïn els serveis de les UBS de Portocolom, s’Horta i Cas Concos

Per unanimitat de tots els partits polítics, l’Ajuntament demanarà a IB-Salut que destini una dotació permanent d’ambulància al nostre municipi, que estigui operativa al Centre de Calut de Felanitx els mesos d’hivern i a la Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Portocolom els mesos d’estiu. No és la primera vegada que es demana aquest servei, que seria molt important, més quan hi ha urgències en què les ambulàncies es torben molt de temps i un minut de vegades pot ser vital.

De fet, la majoria de pobles dels voltants tenen servei d’ambulància permanent tot l’any; en canvi, Felanitx només els quatre mesos d’estiu, en horari diürn, de 8 a 20 hores. En tenen Manacor i Campos (UVI mòbil), i Santanyí té una ambulància al poble i un VIR (vehicle d’intervenció ràpida) a Cala d’Or. Aquest és com una UVI, en equipament, però amb la diferència que no pot traslladar malalts.

És important que un municipi com Felanitx, amb molta d’extensió i diferents nuclis, amb prop de vint mil habitants empadronats, més la població flotant dels mesos d’estiu, disposi d’un servei permanent d’ambulància o VIR les 24 hores.

D’altra banda, a la mateixa petició, iniciativa del PI, es demana a IB-Salut que es valori l’augment de servei a les tres UBS perquè puguin atendre pacients els horabaixes i que “es posi en funcionament un servei d’urgències que pugui atendre usuaris els vespres i caps de setmana de Portocolom, s’Horta, Cala Ferrera i Cala Serena”. Potser amb una ambulància o un VIR permanent aquest servei quedaria més complet. També es demana que “es restableixi l’atenció pediàtrica a la UBS de Portocolom”, però aquest punt ja és més difícil per mor de, tal com va explicar fa unes setmanes la consellera de Salut, Patrícia Gómez, “la manca de professionals que pateixen no només les Illes, sinó tot el territori espanyol”. Va dir que “tot d’una que puguem cobrir la plaça, la cobrirem”.

darreres notícies

et pot interessar

Marta Obrador Barceló, Actriu, professora de música i directora del Davallament

“El Davallament tot narrat era pesat, per això enguany introduïm text als actors”