21.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 12 abril 2024

L’àrea municipal de Serveis Socials s’ha adherit al programa “Roda”, en què la promoció, la recuperació i el manteniment de l’autonomia de les persones dependents és el principal objectiu.

A l’Estació Enològica, els dimecres i divendres, amb una terapeuta ocupacional, els usuaris de Felanitx assisteixen a tallers per millorar la seva qualitat de vida a mesura que envelleixen: estimulació cognitiva, física, social i atenció al cuidador, un programa que es perllongarà per un període de tres mesos.

Aquests dies, als tallers s’han tractat les caigudes de les persones grans. Una de cada tres persones de més de 65 anys cau almanco una vegada a l’any. Les principals causes són accidents o marejos. El 53 % de les caigudes són a ca seva, el 12 % al carrer i un 11 % a un centre sanitari. Per prevenir les caigudes s’ha de fer exercici, tractar els problemes de visió, dur calçat adequat, tractar-se l’osteoporosi i emprar les ajudes tècniques recomanades pels especialistes.

Al programa “Roda” dona suport la Direcció General d’Atenció a la Dependència del Govern de les Illes Balears i es du a terme a través d’Arrels i Ales, un equip multidisciplinari de professionals dedicats a oferir serveis d’atenció a la dependència a domicili.

darreres notícies

et pot interessar