5.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 3 febrer 2023
Imatge de las barraques del darrer temporal a Portocolom
Moltes de les barraques ja no tenen barreres o les tenen espenyades.

Els temporals de mar dels darrers anys van malmenant a poc a poc però considerablement l’estructura de bona part de les barraques i mollets, principalment de les de la zona de sa Bassa Nova. Les darreres onades de fa unes setmanes, amb rissaga inclosa, han agreujat encara més el seu estat. Si abans algunes zones de barraques ja estaven tancades per evitar que s’hi caminàs per damunt i s’hi s’accedís, aquest tancament s’ha ampliat i reforçat per evitar perills.

Imatge de les barraques
Imatge de les barraques

Les barraques són uns elements característics al nostre Port que serveixen per aixoplugar les barques els mesos d’hivern. Amb el pas dels anys i un manteniment mínim –nul en molts de casos– s’han anat deteriorant. Encara que sa Bassa Nova, habitualment, sigui una zona protegida, els forts onatges dels temporals dels darrers anys –alguns entesos els relacionen amb el dragatge que es va fer a la zona i que possiblement va canviar els corrents marins– assoten i fort aquesta zona, causant importants danys tant a les barraques com als mollets on s’amarren les barques.

Imatge del temporal a s'Arenalet
Imatge de s’Arenalet després del temporal
Amb els temporals i el poc manteniment, moltes barraques ja no tenen les característiques barreres de fusta, que amb els cops de mar s’han anat espenyant. A més, per mor d’aquests temporals, darrerament són menys els propietaris que les fan servir, ni els mollets per evitar danys a les barques. De fet, amb motiu del darrer –de fa dues setmanes– n’hi va haver que van haver de córrer a retirar les embarcacions i traslladar-les a una altra zona més segura (la majoria a la zona del Club Nàutic, com informàvem la setmana passada). Així i tot, alguna barca en va sortir ben mal parada.

Recordem que fa mesos, just abans de la pandèmia, Ports de les Illes (Govern balear) va anunciar un gran projecte, de més de 6 milions d’euros, per restaurar els diferents grups de barraques que hi ha repartits per dins el Port, la majoria molt deteriorades i mancades d’un bon manteniment.

darreres notícies

et pot interessar

Rafel Rubio Ferrer, perruquer i empresari, és regidor de Comerç, Indústria, Fires i Mercats a l’Ajuntament de Felanitx

“Hem de recuperar l’experiència de comprar al petit comerç, que sigui com un relat d’emocions, i ho hem de fer entre tots”