14.1 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 27 novembre 2022
Alguns dels professors es tornaren a posar les camisetes verdes
Alguns dels professors es tornaren a posar les camisetes verdes

Els membres del Claustre de l’IES Felanitx han votat en contra de la proposta pedagògica per als cursos senars presentada pels diversos departaments, malgrat que no en qüestionen la professionalitat. Hi han votat en contra —expliquen en un comunicat— perquè “no podem acceptar de cap manera com s’ha implantat la LOMLOE, ni els efectes col·laterals que se’n deriven”.

És per això que volen deixar constància del malestar profund que significa per als docents posar en marxa una llei d’aquesta envergadura de forma tan precipitada. “El fet que la llei s’hagi publicat tard i que, a més, els documents que en depenen —com les resolucions d’avaluació— hagin sofert modificacions una vegada iniciat el curs, són una mostra evident de la improvisació amb què es treballa i, consegüentment, amb què ens fan treballar a tot el col·lectiu docent. Davant això, només podem pensar que aquesta improvisació solament propicia la inseguretat dels professionals, que no hem pogut formar-nos adequadament, i condueix indefectiblement a una feina sense cap garantia d’èxit”, expliquen.

D’altra banda, consideren que el fet que “tant el Govern espanyol com el Govern de les Balears pensin que la millora del procés educatiu recau únicament en la dinàmica amb què treballam a l’aula, i que no hi intervenen altres factors, com la dotació econòmica dels centres, les ràtios o la responsabilitat de les famílies, entre molts d’altres, és un punt de partida molt pobre per abordar una transformació veritable de l’ensenyament”. Per tot això, els professors reiteren la seva inquietud davant una política educativa que en realitat no aborda en profunditat la problemàtica de l’ensenyament actual i que implica fer-ne recaure la responsabilitat únicament en els docents sense haver-ne establert les bases adequades.

darreres notícies

et pot interessar

Condemna en veu baixa