23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Imatge d'arxiu del Davallament de l'any 2014
Imatge d'arxiu del Davallament de l'any 2014

Si la setmana passada informàvem que, si tot va bé i la pandèmia ho permet, hi haurà processons per la Setmana Santa, els organitzadors de la representació del Davallament han anunciat que enguany, i per tercer any consecutiu, no s’escenificarà.

En una nota de premsa expliquen: “amb la intenció de protegir la seguretat dels participants i espectadors i respectar les recomanacions i normes d’obligat compliment que s’han de tenir en compte aquest 2022 per poder dur a terme els actes propis de la Setmana Santa i Pasqua establertes —a dia d’avui— pel Bisbat de Mallorca, en col·laboració estreta amb la Direcció General de Salut Pública i Participació del Govern de les Illes Balears, el Davallament de Felanitx no es durà a terme el proper Divendres Sant”.

I és que molta gent umpl la plaça de la Font de Santa Margalida i més d’un centenar de persones hi participen d’actors, i és per aquests que la normativa és molt més estricta. O bé han de presentar la pauta completa de vacunació, o un test d’antígens. A més, hi cap la possibilitat que alguns dels actors doni positiu unes hores abans de l’acte i trobar algú per substituir-lo no és fàcil.

El Davallament es representa al replà i a l’escala de la parròquia des de l’any 1975 —fa 48 anys. Només s’ha suspès quatre vegades: l’any 2002, perquè va ploure tot el dia, i aquests tres darrers anys (2020, 2021 i 2022) per mor de la pandèmia sanitària. Els organitzadors esperen que l’any que ve es pugui representar amb la pertinent solemnitat de sempre.
Així i tot, com l’any passat, Divendres Sant es col·locaran les creus i qualque element més damunt el replà.

D’altra banda, les confraries continuen fent feina i preparant-ho tot per poder sortir a desfilar pels carrers.

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”