6.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 28 gener 2023
Important desplegament policial pel dia de Sant Agustí per evitar la botellada

Es podran posar multes de fins a 3.000 euros

Mà dura contra la botellada i l’incivisme el dia de Sant Agustí a Felanitx amb importants sancions per a qui no es comporti. A més, es tornen a prohibir els diferents concerts que es feien al carrer.  

L’Ajuntament ja té enllestit el pla de desplegament policial que es durà a terme aquest dia de festa, amb la finalitat d’evitar la botellada pels carrers del poble com succeí els anys d’abans de la pandèmia, principalment el 2017 i 2018.

Dimarts, varen comparèixer davant la premsa, el batle, Jaume Monserrat, i els regidors de Festes, Pedro Acosta i de Policia i Seguretat Ciutadana, Sebastià Adrover per explicar les mesures que es prendran enguany per evitar que la festa es descontroli com passà aquí anys enrere i com, per les informacions que es veuen a d’altres pobles, segueix passant en aquesta nova etapa festiva postcovid. 

Evitar la botellada i els actes incívics en són els objectius. Per això, i prenent com a referència les mesures policials del dia de Sant Agustí de 2019, quan sembla que la cosa va anar un poc millor que els anys anteriors, es prendran les mesures policials, controlant els accessos a Felanitx com es va fer, evitant que es pugui entrar beguda cap a l’interior del poble. Per això, el regidor Sebastià Adrover, ha detallat que per a les hores centrals de més trull es comptarà amb uns 25 agents de la plantilla de la Policia Local  –la resta han d’anar cobrint els altres torns– i “s’ha demanat la col·laboració d’altres policies locals de l’illa perquè ens enviïn agents. Encara és prest per saber quants seran però confiam que ens n’enviaran”, explicà. L’any 2019 en varen venir de fora poble una trentena. “També estam en contacte amb la Guàrdia Civil perquè venguin un bon nombre d’efectius”. També hi col·laborarà Protecció Civil. 

Recordem que hi ha vigent l’ordenança municipal que es va aprovar l’abril de 2019 i que es va aplicar el Sant Agustí d’aquell any, amb la qual els policies podran sancionar fins a 3.000 euros (entre 400 i 3.000) a qui faci botellada al carrer o de 750 euros a qui tengui un comportament incívic a la via pública, com malmenar el mobiliari urbà o fer les necessitats fisiològiques al carrer o altres espais públics.

Pedro Acosta incidí que “no volem que es repeteixi la imatge de 2018 perquè hi hagué problemes de convivència”.

Els bars podran tenir obert i tenir música ambient d’acord amb la llicència que tenguin, i podran muntar una barra per servir a l’exterior si ho sol·liciten prèviament. Aquesta, només podrà ocupar exclusivament la seva façana amb un màxim de 10 metres lineals. Les barres podran estar en servei només fins a les 22 hores.

Una altra mesura que es prendrà és la col·locació de banys portàtils pels carrers, per evitar incivisme. Els bars que muntin barres hauran de reforçar el servei de banys portàtils. A més, l’Ajuntament donarà tassons reutilitzables a tots els locals que demanin autorització, amb la finalitat de reduir residus. 

Per tal que la gent vagi al Parc Municipal a gaudir de la festa, aquest dia la verbena començarà a les 20 hores.

Quant a l’aparcament, per als autobusos i els vehicles que venguin de fora s’habilitarà l’aparcament del camp de futbol, a la carretera de Portocolom i el de l’entrada per la carretera de Campos, com també es va fer l’any 2019. 

Si hi ha botelleda, s’ha de tenir en compte que, a més de les molèsties als veïnats, el sendemà té un sobrecost de neteja que han d’assumir els serveis municipals, que pagam tots els felanitxers.

darreres notícies

et pot interessar

Franc Prohens Cabrer i Jaume Prohens Manresa, músics i compositors

“Som conscients que és més difícil arribar al públic del nostre país amb una llengua estrangera, però consideram que ser fidels a un mateix és el més important”