23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Els membres del Consell d’Infants, a sa Font
Els membres del Consell d’Infants, a sa Font

El departament municipal de Serveis Socials ha duit a terme el V Consell d’Infants a la sala d’actes de la Casa de Cultura, on una quarantena de nins i nines han exposat com els infants poden actuar davant el maltractament infantil.

Durant la sessió, els participants han detallat diferents maneres de violència envers els infants que els preocupen, com poden ser l’assetjament escolar, el maltractament físic o psicològic, el ciberassetjament (o cyberbullying), l’abús sexual o el sèxting. A aquestes preocupacions els alumnes de cinquè i sisè de primària han cercat les solucions que ells veuen per evitar aquestes situacions, com ara: cercar suport i protecció en les persones adultes i de confiança (pares, mares, policia tutor), tenir un model per seguir o un referent com els mestres, que no s’empri un llenguatge violent i que es tracti de manera igualitària tots els infants, entre d’altres. Durant la sessió han reclamat campanyes de sensibilització davant el maltractament i els abusos.

La regidora d’Infància, Catalina Soler (PP), ha dit als infants que “tenim confiança que aquest món pot millorar. Des de l’àrea de Serveis Socials traslladarem les vostres preocupacions als centres escolars, ja que són ells els que estan en permanent contacte amb vosaltres i, així com heu dit, els mestres són els que s’adonen de molts dels problemes que aquí ens heu explicat”.

D’altra banda, el batle, Jaume Monserrat (PI), ha dit que “heu tractat totes les formes de violència i és molt important que a la vostra edat en sigueu conscients. El més important és detectar que teniu un problema i que heu de cercar una solució amb algú que us ajudi a sortir-vos-en”.

L’educadora social, Violeta Rojas, i el responsable de Serveis Socials, Xisco Coll, han estat al capdavant de la preparació d’aquest Consell amb sessions formatives a totes les aules de cinquè i sisè durant els darrers mesos.

Al Consell d’Infants hi ha assistit el director de l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència, Pep Lluís Riera, a més d’alguns portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament, Pau Massutí (Bloc) i Gracia González (PSOE), a més de la regidora d’Educació, Marta Cano (PP). Recordem que Felanitx des de l’any 2018 té el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància i que la participació infantil n’és un dels pilars bàsics.

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”