10.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dilluns, 24 gener 2022
L’arqueòleg Xavi Rivas i Amàlia Salas, dels Amics dels Closos, varen llegir el manifest davant els ciutadans que acudiren a la concentració
L’arqueòleg Xavi Rivas i Amàlia Salas, dels Amics dels Closos, varen llegir el manifest davant els ciutadans que acudiren a la concentració de fa un mes
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

El Ple de l’Ajuntament, amb el vot a favor de tots els partits polítics, dona suport a la campanya que demana al Govern balear que recuperi el finançament del projecte de creació del Parc Arqueològic dels Closos de Can Gaià.

El fet que el Govern balear gastàs uns 600.000 euros per subvencionar un concert amb doblers de l’impost de turisme sostenible (l’ecotaxa), quan mesos enrere i emparant-se amb la pandèmia havia retirat l’ajuda d’1,2 milions d’euros per dur endavant aquest projecte, va motivar la queixa de les persones involucrades en la projecció d’aquest important jaciment prehistòric que fa més de 25 anys que un grup de voluntaris excava. Els Amics dels Closos, els integrants del Projecte Closos i la plataforma Salvem Portocolom iniciaren tota una sèrie d’activitats reivindicatives per reclamar que el Govern tornàs invertir els doblers en aquest projecte pel qual tants d’anys s’ha lluitat. Hi hagué una concentració al mateix poblat i es posà en marxa una recollida de firmes que avui continua en marxa i encara es pot signar. De moment, ja s’han adherit a la petició unes mil persones a títol particular i 35 entitats o associacions.

Amb aquest acord del Ple es demana al Govern que es recuperi el finançament del projecte, ja sigui amb els fons europeus Next Generation o de l’ecotaxa, tal com estava previst abans que es retiràs per mor de la inversió per fer front a la pandèmia sanitària.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar