19.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 24 juny 2021
Les barques de vela llatina navegant per dins el Port (Foto: Salva Fonollà)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

La trobada de vela organitzada pel Club Nàutic de Portocolom (CNP) va reunir una vintena de llaüts i bots de vela llatina en una iniciativa que té per finalitat donar a conèixer i promocionar la navegació tradicional entre els joves de l’equip de regates i els veïnats del municipi.

Les dues jornades no competitives comptaren amb sis vaixells procedents del Club Nàutic Cala Gamba, un de s’Arenal i un de Palma, mentre que la resta d’embarcacions foren del Port.

Dissabte els armadors van sortir amb els seus familiars, i els regatistes de l’equip del CNP van poder pujar a bord d’aquestes embarcacions amb aparell de vela llatina.
El president del Club, Climent Garau, explica que “tenim un equip de regates molt consolidat i amb moltes inquietuds, i volem ensenyar-los un altre tipus de navegació, no només optimist. El Club va arribar a un acord amb el mestre d’aixa Joan Cifre perquè cedís el seu bot mentre reparava un altre veler propietat del CNP”.

Diumenge van ser els veïnats qui van sortir a navegar en grups de tres o quatre persones, depenent de les dimensions del bot o el llaüt, i van aprendre com funciona la vela llatina. Aquesta activitat fou gratuïta i va estar limitada únicament per la capacitat de les embarcacions.

“Enguany ha estat una prova que esperem poder consolidar amb unes dates tancades dins el calendari de vela llatina. Ens agradaria que aquesta trobada anual fos una festa de la navegació tradicional”, apunta Climent Garau, qui assegura que la col·laboració del Club Nàutic Cala Gamba garanteix una gran participació.

Per la seva part, Tomeu Maimó, excomodor i impulsor de la vela en el CNP, recorda com la vela llatina ha estat vinculada històricament a Portocolom i també al club, fundat el 1960: “Arribàrem a aparellar una flotilla d’entre 14-15 bots, entre ells hi havia el Portocolom o el Cirera. Aquí se celebraven cinc regates i participàvem en totes les que podien estar organitzades per altres clubs”. “És un plaer per a gent gran com jo veure els joves gaudir navegant en els vaixells de vela llatina. No hem de tornar a perdre-ho”, afegeix Tomeu Maimó.

Per la seva part, la monitora de vela Maria Servera destaca “l’emoció dels joves regatistes del Club, ja que molts han sortit a navegar amb els seus padrins”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar