21.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 12 abril 2024
Façana de l'Ajuntament de Felanitx

El Ple de l’Ajuntament va aprovar, a petició de l’empresa subministradora Edamsa, modificar l’ordenança reguladora de les contraprestacions econòmiques per la prestació del servei públic de proveïment d’aigua a la zona costanera del municipi.

Així, segons explicà el regidor del servei d’aigua potable, Enrique Garzón, a tall d’exemple general, a un habitatge sense jardí, l’augment demanat per Edamsa els suposarà entre 12 i 15 euros més a l’any. A un habitatge amb piscina o jardí, una mitjana de 200 euros més a l’any; i la singlada més forta serà per als hotels, que els suposarà uns 7.000 o 8.000 euros més cada any, per ser grans consumidors.

La batlessa explicà que “l’empresa té dret a demanar aquestes puges. Tots els anys que l’aigua no era bona no la vàrem pujar”. La darrera puja va ser l’any 2021.

Votaren a favor de la pujada PP, PI i Bloc (14 vots), el PSOE (2) s’hi va abstenir i Vox (1) votà en contra.

Nou vocal de Vox al Centre Cultural

Després de la renúncia de Bernat Forteza Alou com a vocal del Consell d’Administració del Centre Cultural en representació de Vox, a proposta d’aquest partit s’acordà nomenar-hi Gaspar Bueno Alonso.

Les mocions

A l’apartat de les mocions que presenten els partits polítics va ser on més s’enrocà el debat polític i més crispació hi va haver, amb estones molt tenses, principalment entre PSOE i PP. En alguns moments s’entrà dins un debat en espiral en què era molt difícil arribar a un acord. Encara —i ja fa més d’una setmana— podrien estar discutint, que no arribarien a cap acord.

El PP presentà una moció en defensa de la supressió de l’impost de successions per part del Govern de l’Estat. Hi votaren a favor PP, PI i Vox, mentre que PSOE i Bloc votaren en contra.

A la moció del PSOE per demanar al Consell Insular més ajudes o subvencions per al manteniment de camins, la votació va ser just al revés: PSOE i Bloc hi votaren a favor, mentre que PP, PI i Vox ho feren en contra.

Tot depèn del partit que la presenta i dels qui governen a les diferents administracions.

La moció del PSOE amb motiu del 8-M (Dia Internacional de la Dona) va ser un d’aquests punts amb opinions totalment diferents i allunyades, que encara ara podrien discutir. Després dels dos torns de què disposa cada partit, es passà a votació: 6 vots a favor de PSOE i Bloc, i 11 en contra de PI i Vox.

Després d’un recés que se sol fer a mitjan ple per si qualque partit presenta qualque moció per via urgència, perquè la resta de partits la puguin estudiar, el PP en va presentar una de suport al 8-M, a la qual s’adheriren Bloc, PI i PSOE. Així, finalment, s’aprovà un acord en suport a aquest dia (el 8-M) amb 16 vots a favor i només el vot en contra de Vox.

No s’aprovà una moció del PSOE en suport a la Policia Local per a la incorporació de nous agents a la plantilla, per demanar a l’EBAP (Escola Balear d’Administracions Públiques) més cursos per a policies, entre altres aspectes.

El regidor de Policia, Sebastià Adrover, explicà que “tot això ja està en marxa i aviat incorporarem més agents”. La desestimaren amb 11 vots (PP, PI i Vox). Només hi votà a favor el PSOE. El Bloc s’hi va abstenir.

Finalment, el Bloc en va presentar una per demanar al Jutjat de Pau que canviï els formularis dels casaments, principalment pel que fa als matrimonis entre persones del mateix sexe. Per al Bloc, els documents que ara es faciliten a les parelles “són obsolets, s’haurien d’actualitzar per a parelles heterosexuals i homosexuals”.

S’aprovà amb 16 vots a favor (Bloc, PI, PP i PSOE) i 1 en contra (Vox).

Hi va haver altres punts que es varen tractar, la majoria de tràmit més aviat administratiu.

darreres notícies

et pot interessar