17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Infants, polítics i tècnics, després del Ple
Infants, polítics i tècnics, després del Ple

L’any 2017 es va crear el Consell d’Infants de Felanitx en el qual participen alumnes de totes les escoles del municipi i que cada curs escolar es van renovant. Amb l’assessorament dels tècnics de Serveis Socials van preparant tota una sèrie de propostes que posteriorment s’eleven al Ple de l’Ajuntament. És la visió que en tenen els nostres infants, del nostre municipi.

Just a les acaballes d’aquesta legislatura, dilluns passat, en un Ple extraordinari que comptà amb l’assistència de 22 d’aquests infants que ara integren el Consell i els 17 regidors, per unanimitat s’aprovà el nou Pla de la Infància i Adolescència per als anys 2023-2028, pla que s’enviarà a UNICEF per poder renovar el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància. És la segona vegada que s’aprova un pla, en què s’han escoltat de primera mà les propostes dels nins i nines que han participat en diferents moments del procés des de la seva creació, l’any 2017.

Al Ple, hi han assistit 22 infants i adolescents dels 181 que han format part del Consell d’Infants (actualment format per 44) i han anat exposant com ha estat el procés de participació per al seu diagnòstic. Els drets dels infants, la salut mental i les violències que pateixen els nins i nines són alguns dels temes destacats. Altres són la millora dels jocs i espais verds al municipi, cobrir la plaça de pediatria que hi ha vacant, un local per als joves per poder fer activitats els horabaixes o que els professors no facin comparacions a les classes, ja que se senten inferiors.

També han demanat que hi hagi més professionals per ajudar infants amb problemes socials, econòmics o familiars. Tenir més informació dels clubs esportius i que es continuï amb la mateixa línia de les activitats que es fan des de Joventut.

Felanitx té el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància des de l’any 2018 i té la participació infantil com un dels seus pilars bàsics. Per a l’Ajuntament —expliquen— és fonamental promoure la participació activa dels infants en temes que els afecten, escoltar els seus punts de vista i considerar-los en els processos de presa de decisions.

Acabada l’exposició per part dels al·lots, els portaveus dels partits polítics els han agraït la feina feta i com de treballat està el Pla. I ara, que el nou equip de govern que sortirà de les urnes reculli i executi aquestes propostes.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”