5.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 3 febrer 2023

L’Ajuntament bonificarà als propietaris d’habitatges que instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol en un 50 % la quota a pagar de l’impost de béns immobles (IBI). Aquesta bonificació no serà concedida quan els sistemes d’instal·lació siguin obligatoris d’acord amb la normativa específica. La bonificació tendrà una vigència de quatre anys a comptar des del període següent a la data de la instal·lació. Els contribuents poden sol·licitar la bonificació fins dia 30 d’abril; d’aquesta manera s’aplicaria el descompte de l’impost en el 2023.

Així, l’Ajuntament vol “incentivar l’aposta com a alternativa econòmica i sostenible amb el medi ambient, per la instal·lació de plaques solars pels beneficis d’autoconsum, i posa com a exemple un habitatge d’uns 80 m² que paga 400 € anuals d’IBI: si instal·la plaques solars, es beneficiaria d’un descompte del 50 % els quatre anys següents, i s’estalviaria en total 800 €, a més de l’estalvi mensual en la factura de la llum”.

darreres notícies

et pot interessar

Rafel Rubio Ferrer, perruquer i empresari, és regidor de Comerç, Indústria, Fires i Mercats a l’Ajuntament de Felanitx

“Hem de recuperar l’experiència de comprar al petit comerç, que sigui com un relat d’emocions, i ho hem de fer entre tots”