27.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 21 juliol 2024
El cap de Carreteres, explicant el projecte als polítics Galmés i Soler
El cap de Carreteres, explicant el projecte als polítics Galmés i Soler

A l’octubre començaran les obres que faran que l’entrada a Felanitx per la carretera de Campos canviï de fesomia i que sigui més segura, tant per a conductors de vehicles com per a vianants.

Així, els conductors es trobaran amb una primera rotonda —que s’ha de construir— a l’alçada del pavelló poliesportiu, que també distribuirà el trànsit cap a la residència de la gent gran i el camí de Son Mesquida, i s’ampliarà el camí directe cap al polígon industrial per donar-li una altra entrada.

A partir d’aquest punt, i fins a la rotonda actual, que serà ampliada i modificada per crear una nova incorporació al futur hospital sociosanitari, uns 700 metres de carretera, es construirà un eix cívic, una espècie de bulevard per pacificar el trànsit i que ciclistes i vianants guanyin en seguretat.

Es mantindran els dos carrils de circulació actuals —un en cada sentit—, a més d’un carril per a bicis —de 2,5 metres— i per a vianants —de 2 metres—, ambdós de formigó, paral·lels a la carretera. Actualment ja hi ha un petit passeig de vianants molt utilitzat per accedir a peu i amb bici a les instal·lacions esportives i a la residència, que serà substancialment ampliat.

Divendres, durant la presentació del projecte, a càrrec del president del Consell, Llorenç Galmés, i la batlessa, Catalina Soler, es va informar que, paral·lel a l’actual carretera, es construirà un parterre per separar-lo i donar seguretat a aquest nou carril, amb una barrera verda amb la sembra de 29 moreres i 39 lledoners, així com la instal·lació de 33 fanals per il·luminar la via. S’hi destinen 2,4 milions d’euros i la previsió és de nou mesos d’obra.

Per part seva, l’Ajuntament habilitarà el nou aparcament que hi ha al final del carrer de Campos, a prop de la rotonda actual. Per a Catalina Soler, “en aquesta zona, en poc més d’un any es farà un canvi dràstic, que en canviarà la fesomia, embellint-la i reordenant-la”.

L’hospital va per llarg

A preguntes dels periodistes, la batlessa Soler va comentar que la previsió del Govern balear és que dins el primer trimestre de l’any que ve es puguin licitar les obres.

Així i tot, va explicar la preocupació del Govern per trobar treballadors (metges, infermers i auxiliars) per als hospitals, fet que, segons quan estigués acabat, encara podria allargar més la cosa.

Però, vist com va la cosa, si dins el 2025 es licita i comencen les obres, tot fa pensar que no seria fins ben entrat el 2027 que es podria posar en marxa amb pacients.

Recordem que va ser al 2018, fa sis anys, que l’anterior govern Armengol va anunciar la construcció d’aquest hospital. De moment, tot ha estat paperassa administrativa.

darreres notícies

et pot interessar

“La magnitud de la tragèdia és enorme, fa massa anys que hem d’adaptar-nos a lleis que cada vegada degeneren més l’educació”