24.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 1 juliol 2022
Les obres de l’empedrat de la Duana, a la recta final
Secció de l’obra que s’està acabant

Aquests dies, els margers col·loquen les darreres peces del tram d’empedrat del moll de la Duana que aquest hivern s’ha restaurat, no exempt de molta polèmica per les maneres en què s’ha projectat la feina.

Les obres de l’empedrat de la Duana, a la recta final
El folrat de pedra, vist de dins la mar

Per a alguns dels ciutadans consultats, a simple vista “l’empedrat queda molt bé”. Però el problema rau en la metodologia emprada per PortsIB per reforçar l’interior, l’ànima de l’estructura. I és què la Plataforma Salvem Portocolom, tot i aplaudir la bona feina que fan els margers, se senten “enganats” per PortsIB perquè s’ha emprat més formigó del que el Govern –diuen- els va dir en un primer moment. “L’ànima del moll ara és de formigó i ferro i no de pedra i morter de calç”, ha criticat reiteradament la Plataforma.

Asseguren que en un principi només els fonaments havien de ser de formigó. Reconeixen que “els margers fan una gran feina perquè l’aparença exterior del moll sigui com l’original, però tot el cos de la construcció és de ciment”. Això –han anat dient durant tot el procés de les obres- no és el que es va acordar quan les entitats de Portocolom es reuniren amb la Conselleria de Mobilitat i Habitatge. “Ens pensàvem que els fonaments de baix de tot serien de formigó, però la sorpresa va ser quan vàrem veure el mur. I el que ara tenim és una base de formigó, amb un mur, i aquest mur està folrat de pedra. No veim la tècnica constructiva originària enlloc”, criticava la Plataforma fa uns mesos.

Des del Govern, explicaren que les obres han de ser així per aconseguir l’estabilitat desitjada: “era necessari fer un mur de formigó, perquè això aportaria estabilitat i seguretat estructural. Aquest mur quedaria a dins, i no es veuria de cap manera”.

La ciutadania desitja que les obres fetes durin molts d’anys i que aquest empedrat centenari hi segueixi present anys i anys.

darreres notícies

et pot interessar

Reciclar la policia, també