15.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 4 desembre 2021
Col·locació de les pedres seguint l’enumeració, damunt el mur
Col·locació de les pedres seguint l’enumeració, damunt el mur
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

El Bloc critica que es posa massa ciment

Les obres de reparació de l’empedrat de la zona del moll de la Duana s’estan “executant a bon ritme”, afirmen des de Ports IB. Després d’un mes de feina, ja s’ha fet bona part del primer tram, el de més a prop de les barraques de sa Bassa Nova, i d’aquesta manera s’ha pogut veure bé el tipus d’estructura i el reblit que hi havia.

A la part esquerra es veu l’estat original, i a la dreta, el nou mur de formigó abans de col·locar les pedres
A la part esquerra es veu l’estat original, i a la dreta, el nou mur de formigó abans de col·locar les pedres

PortsIB ha informat aquests dies que “les obres que s’estan duent a terme són les incloses en el modificat del projecte redactat per tal d’incloure-hi les determinacions estipulades en els informes de Patrimoni i l’adaptació de les partides d’obra a la realitat descoberta a les prospeccions realitzades. En aquest sentit, la prova d’empedrat va comptar amb l’aprovació dels tècnics de Patrimoni, així com dels representants d’ARCA i del Gremi de Margers”.

El comunicat de PortsIB arriba uns dies després que el Bloc per Felanitx ho criticàs per les xarxes socials: “PortsIB torna a mentir i enganya els ciutadans. Respectarem la tècnica constructiva, digueren. Idò, aquí tenim el bloc de formigó”, i acompanyen el text amb una fotografia de les obres i alguns dels articles en els diferents mitjans de comunicació en què es van comprometre a fer-ho tal com estava.

Segons PortsIB, la feina de retirada de les pedres s’ha fet “seguint les instruccions de la direcció d’obra i amb la conformitat de l’equip tècnic del Consell i dels membres de l’assistència arqueològica i etnològica. Es varen desmuntar, enumerar i classificar totes les pedres del tram. En aquests moments ja s’ha acabat l’excavació i les feines a la mar de reconstrucció de la nova secció dels molls”. També han acabat les feines de recol·locació de les pedres, “amb la satisfacció de tot l’equip tècnic pel bon resultat obtingut. Pel que fa a la col·locació de la primera filera submergida, s’ha realitzat amb busos supervisats i dirigits pels professionals de l’equip tècnic”.

Ara es continua avançant cap a la part més propera al moll comercial i la previsió és que tot estigui acabat el mes de març.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar