5.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 3 febrer 2023
Reunió del Govern, Consell, Ajuntament i Amics dels Closos
La reunió va tenir lloc a la sala de plens de l'Ajuntament

El desànim es veia reflectit a la cara de l’arqueòleg Tomeu Salvà a la sortida de la reunió que divendres a migdia va tenir lloc a l’Ajuntament amb la participació dels polítics del Govern balear, Consell de Mallorca, Ajuntament i Associació d’Amics dels Closos i Projecte Closos per tal de desenrocar i reactivar l’execució del desitjat projecte de Parc Arqueològic al jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià, la cirereta que voldrien veure complit tant arqueòlegs com les persones involucrades i que estimen aquest projecte. Però, deduint les declaracions dels polítics i de Salvà, sembla que la cosa va per llarg i no serà per ara. I això que el novembre de 2018, Govern, Consell i Ajuntament anunciaren amb bombo i platets que 1,1 milions d’euros recaptats amb l’impost turístic sostenible (l’ecotaxa), serien invertits en l’execució d’un Parc Prehistòric per tal de donar a entendre més bé com vivien els pobladors fa 3.000 anys a aquest indret.

Digueren que es començaria a executar a partir del 2019 amb un pla triennal, o sia, que a hores d’ara ja hauria d’estar acabat o quasi. Res més lluny de la realitat.

La pandèmia de 2020 es va menjar el pressupost que hi havia i la cosa va quedar aturada. I allà està. S’han fet petites passes com l’aprovació del Pla Especial urbanístic, que està en fase de tramitació per a l’aprovació definitiva.

Al nostre municipi hi ha projectes encallats des de fa anys. A més del Pla General d’Urbanisme, hi trobam el Sindicat, el clavegueram de sa Punta o aquest dels Closos i una llista que seria molt llarga.

Aquest projecte havia de ser la recom-
pensa als prop de trenta anys que els arqueòlegs i voluntaris duen excavant altruistament a la plena de l’estiu amb el bater de sol, però no, els polítics es passen la pilota d’un a l’altre i la cosa està enrere.

De qui és la culpa? Tots els polítics-administracions en tenen.

Després de més d’una hora de reunió, Govern, Consell i Ajuntament tenen deures a fer per poder tirar endavant aquest projecte. En aquesta reunió es posaren els fonaments. Es creà una comissió que es reunirà cada mes on s’aniran marcant les feines i passes a fer. Cada administració assumirà uns deures i es comprometen a examinar-se mensualment davant els membres dels Closos. Tomeu Salvà, a les seves declaracions va ser molt prudent. Els vol donar aquest mes de marge, abans de tornar a treure la destral, cosa que no convé als polítics i més ara que s’acosten les eleccions. Va dir que si no compleixen, seguiran reivindicant aquesta promesa històrica que va en benefici de tots. “Fa anys que demanàvem que les tres institucions s’asseguessin a posar les bases dels Closos i ara ho hem aconseguit”, digué.

Assistiren a la reunió, el conseller de Fons Europeus, Cultura i Universitat del Govern balear, Miquel Company; la consellera de Patrimoni i Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets; a més d’alguns directors generals d’ambdós, el batle, Jaume Monserrat i regidors de tots els partits polítics municipals, a més de Miquel Àngel Vicens, dels Amics dels Closos, i Tomeu Salvà, codirector de les excavacions i alma mater de tots aquests anys de feina.

D’aquí a un mes sabrem on arriben els compromisos i la implicació dels polítics i si s’ha de treure la destral o no.

darreres notícies

et pot interessar

Rafel Rubio Ferrer, perruquer i empresari, és regidor de Comerç, Indústria, Fires i Mercats a l’Ajuntament de Felanitx

“Hem de recuperar l’experiència de comprar al petit comerç, que sigui com un relat d’emocions, i ho hem de fer entre tots”