17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Professores de l’IES i responsables de Dacesma, amb la regidora
Professores de l’IES i responsables de Dacesma, amb la regidora

L’institut de secundària de Felanitx impartirà a partir del curs vinent un nou grau de formació professional: Atenció a Persones en Situació de Dependència. Després de diverses reunions, l’Ajuntament, la Conselleria d’Educació i l’entitat sociosanitària Dacesma (Dany Cerebral Sobrevingut) han arribat a un acord i pròximament firmaran un conveni, amb una durada de quatre anys prorrogable. Amb aquest conveni, el Govern es compromet a posar el professorat i a formar els alumnes, i l’IES assumeix la direcció i el control de les activitats, mentre que a la seu de Dacesma s’hi faran les pràctiques.

La regidora d’Educació, Marta Cano, ha explicat que “ens havíem reunit amb la directiva de l’IES Felanitx i ens havien traslladat la seva voluntat d’impartir aquest FP de la família professional de serveis socioculturals, però no disposaven de prou espai per fer les classes pràctiques”. Per això l’Ajuntament els oferí la possibilitat de realitzar-les a Dacesma, que ocupa un edifici municipal. L’entitat sociosanitària es va mostrar des d’un primer moment disposada a col·laborar amb aquest interessant projecte educatiu i sanitari, que començarà el pròxim 1 de setembre, que coincideix amb l’inici del nou curs escolar.

En aquest grau de formació professional, els alumnes aprendran com atendre les persones en situació de dependència, quina atenció sanitària i higiènica s’ha de tenir, el suport social, els primers auxilis o el suport domiciliari, entre altres matèries.

De cada dia, la figura del cuidador té més demanda.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”