26.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 20 juliol 2025
CREMA D’ALVOCATS I TIMÓ NEGRE
Foto: https://elsiglo.com

CREMA D’ALVOCATS I TIMÓ NEGRE

INGREDIENTS:

· 6 alvocats madurs
· 2 manadets de timó negre
· 125 g d’estrigassons (congelats)
· 75 g de pistatxos salats
· Suc de dues llimones
· 90 ml d’oli verge
· 6 cullerades de gel picat
· Sal de cocó
· Pebre bo
· 1 punteta de cullera de cafè de pebre de cirereta molt

Començam pelant els alvocats i separant les fulles del timó negre. Seguidament, trituram bé la popa dels alvocats amb el suc de llimona, les fulles de timó negre, 900 ml d’aigua freda, l’oli d’oliva, gel, un pessic de sal de cocó i pebre bo. Hi afegim els estrigassons cuits però freds, els pistatxos pelats i picats. Ho decoram amb una miqueta de pols de cirereta.

Nota: El timó negre, també conegut com a perifollo en terres peninsulars, és una herba aromàtica poc emprada a la nostra cuina, però molt apreciada a la francesa.

TOFU ROSTIT A LA CLEMENTINA INGREDIENTS

INGREDIENTS:

· 500 g de tofu ferm
· 1/2 tassa de suc de clementina
· 3 cullerades de suc de llima
· 1 cullerada de ratlladura
de clementina
· 2 cullerades de salsa de soja fosca
· 1 cullerada de xarop d’auró
· 1 cullerada d’oli de cacauet
· 1 punteta de culleradeta de comí en pols
· Un polsim de pebre negre
· 50 ml de rom Barceló

Posam a encalentir el forn a 220 °C. Dins una greixonera de test mitjancera, hi mesclam tots els ingredients, menys el tofu, remenant-ho bé amb unes varetes. Tallam el tofu en llesques gruixudes i ho posam dins la greixonera fent-li una partida de forats per cada banda amb una forqueta. Ho enfornam i rostim amb el marinat durant uns tres quarts, i li pegam la volta més o menys cada quart.

Ho servirem acompanyat d’arròs amb mongetes negres cuites i trempat amb un rajolí d’oli verge marinat amb pebre coent.

CREMA DE FRUITES AMB SÈMOLA

INGREDIENTS:

· 4 peres dolces
· 6 pomes de Sant Joan
· 700 ml de suc de poma
· 200 g de sèmola de blat
· Canyella
· 60 g de panela (o sucre)

Pelam i tallam la fruita en trossos grossos i li llevam els cors. Dins una greixonera amb el suc de poma i una culleradeta de canyella, hi coem les pomes i les peres uns dotze minuts fins que estiguin blanetes.

Hi incorporam la sèmola, ho remenam amb les varetes i ho trituram bé amb la batedora de tassó. Ho deixam coure uns cinc minuts més i hi afegim el sucre.

Ho servim tebi amb un polsim de canyella.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

darreres notícies

et pot interessar