23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Una mostra del grau de perruqueria
Una mostra del grau de perruqueria

Estudiar formació professional està en auge. Més de 1.500 alumnes dels instituts de la comarca de Llevant han participat de la Fira d’FP que s’ha celebrat a l’IES Felanitx. Hi han participat alumnes de l’IES Manacor, IES Llorenç Garcias i Font, IES Mossèn Alcover, IES Porto Cristo, IES Puig de sa Font, IES Capdepera, IES Llucmajor i la de la Cooperativa Es Lledoner-Sant Alfons.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, va recórrer la Fira acompanyat del director general d’FP, Antoni Baos, i del batle, Jaume Monserrat, i regidors del consistori. March va agrair a alumnat i professorat la seva implicació en la difusió dels estudis d’FP i els va encoratjar a continuar estudiant per millorar la seva qualificació. “Actualment, l’FP és una eina clau per millorar la qualificació i la competitivitat del sector productiu de les Illes Balears”, va dir.

El conseller s’interessà per les differents famílies d’FP
El conseller s’interessà per les differents famílies d’FP

Aquestes fires són una oportunitat perquè els alumnes puguin conèixer de primera mà les oportunitats acadèmiques i professionals que es poden adquirir amb les diferents famílies de l’FP. Per això, també compten amb la participació dels punts d’orientació acadèmica i professional, que contribueixen en aquesta tasca d’orientar l’alumnat amb la tria de l’opció més ajustada a les possibilitats i aspiracions de cada alumne.

Per la seva banda, Antoni Baos va recordar que, de mitjana, l’FP té una inserció laboral superior al 50 % i que en alguns cicles és superior al 80 %. “L’FP és una molt bona oportunitat per a la inserció laboral de qualitat i per lluitar contra l’abandonament escolar prematur, i iniciatives com aquesta fira són molt importants per a l’orientació acadèmica i professional de l’alumnat”.

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”