14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022
Miquel Adrover i Xeco, amb el premi
Miquel Adrover i Xeco, amb el premi

Nou i important guardó per al pastor felanitxer Miquel Adrover i els seus cans en el maneig de les ovelles. En aquesta ocasió va ser amb en Xeco (border collie), que el cap de setmana passat va participar en el prestigiós i reconegut concurs internacional d’Oñate, al País Basc; un concurs que enguany arriba a la 62a edició i ha comptat amb la participació dels tretze millors cans de les regions de Biscaia, Guipúscoa, Àlaba, Navarra, el País Valencià, Catalunya i Mallorca, a més d’alguns de zones de França. Els campions i subcampions de cada regió es disputen a Oñate el mèrit de ser campions de campions.

Miquel Adrover i Xeco, són els primers mallorquins a aconseguir tan apreciat guardó. Fa dos anys varen quedar segons i aquest cap de setmana ho han aconseguit. En Miquel participa en aquest concurs des de fa anys, i amb en Xusco també havien aconseguit una meritòria segona plaça.

Miquel Adrover ha explicat que “allà [a Oñate] es tracta d’una prova molt difícil per ser un terreny molt abrupte, molt diferent dels d’aquí, amb un torrent pel mig, cosa que dificulta encara més la prova”. Habitualment els guanyadors són bascos o francesos, més coneixedors de l’orografia de la zona, però la compenetració de pastor i ca ha fet que aquests felanitxers hagin aconseguit pujar al capdamunt del podi.

darreres notícies

et pot interessar

Condemna en veu baixa