22.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 25 setembre 2021
Neteja al passeig dels Cocons d’en Velar, a Portocolom. Alguns dels sacs amb les deixalles recollides a aquesta zona
Alguns dels sacs amb les deixalles recollides a aquesta zona
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dissabte passat, les entitats Clean Felanitx, Portocolom per Viure i els propietaris de l’edifici Belsana organitzaren una diada per tal de netejar la zona de servitud de pas que transcorr des del carrer Churruca fins al mirador del carrer Romaní.

La convocatòria va ser un èxit, tant de participació com de resultat. Abans de les 8 del dematí un bon nombre de veïnats i voluntaris es posaren en marxa retirant tones de brutor que s’havien anat acumulant a la zona, d’ençà que l’hotel Belsana roman tancat a resultes dels danys del temporal Glòria, el gener de 2020, degut al mal ús que d’aquesta cessió de pas fan aquells veïnats que quan hi passegen els cans no en retiren els excrements i a la jovenea que hi acampa per fer-hi botellada deixant escampats tota casta de residus (llosques, llaunes, plàstics i vidres). També aprofitaren per netejar els voltants de plantes invasores, com la calaguala, en benefici de la flora autòctona.

Operaris, netejant

L’organització va demanar la col·laboració de l’Ajuntament, que fou activa tant amb la presència de dues representants del consistori que s’hi aferraren de valent com amb la retirada de les escombraries que la Brigada Municipal se’n va dur el mateix dematí per evitar que se’n fes una escampadissa.

Les entitats organitzadores, els veïnats i els propietaris de la zona de pas, consideren “indispensable la col·laboració ciutadana per tal de mantenir la zona neta per al gaudi de tots, deixant molt clar que és obligació de tots i cada un del vianants tenir cura de no embrutar”.

Acabada la neteja, la propietat de la zona de pas va exposar als representants del consistori la possibilitat d’estudiar la viabilitat de fer unes actuacions per tal de condicionar aquesta zona de passeig tan singular i especial del nostre Port, des d’on es contempla la boca, i deixaren embastada una no molt llunyana reunió per parlar-ne.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar