21.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 12 abril 2024
Els migrants arriben al Moll de Portocolom
Els migrants arriben al Moll de Portocolom

El bon temps ha fet que aquests dies passats hagi tornat a ser notícia l’arribada de migrants que travessen amb una barca petita part del Mediterrani, amb la ruta Algèria-Illes Balears.

Membres de Salvament Marítim, amb la barca amb què arribaren els migrants
Membres de Salvament Marítim, amb la barca amb què arribaren els migrants

Han arribat almanco dotze barques; dues d’aquestes, a Portocolom. Una, diumenge de matí, que havia albirat el vaixell MSC Orchestra mar endins, a vint milles al sud-est de Cabrera. La barca de Salvament Marítim amb base al Port va anar a rescatar i traslladar les 22 persones de nacionalitat marroquina —tots homes— que anaven a bord de la barqueta amb un motor de 40 cavalls.

Damunt el moll es tornà a muntar el dispositiu habitual de la Guàrdia Civil i la Policia Local per atendre els migrants i traslladar-los a la Prefectura de la Policia Nacional de Palma. L’arribada de la barca, devers les 12.30 hores, en diumenge i dia de bon temps, va fer que molta gent s’aturàs a badocar.

I dilluns de matí, poc abans de les 9 hores, arribà una altra pastera; aquesta fins a dins el Port, concretament desembarcaren dins sa Bassa Nova (just devora l’esplanada de Cas Corso). Eren 26 homes de nacionalitat subsahariana. En arribar, esperaren allà mateix que hi anàs la policia. Tots arribaren en aparent bon estat de salut, segons informà Delegació del Govern. La Guàrdia Civil i la Policia Local tornaren a instruir el protocol acostumat.

Alguns veïnats, en veure’ls, els donaren aigua i galetes

darreres notícies

et pot interessar