16.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 5 març 2021
Imatge de la nova flota de busos al polígon
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ara fa un mes i mig que es posà en funcionament el nou servei de transport públic per carretera. Per una banda, hi ha hagut una important millora, tant en vehicles com en el nombre de freqüències que enllacen els diferents pobles de la comarca amb Ciutat.
Però alguns d’aquests canvis han provocat certa confusió entre els usuaris, principalment el nou sistema tarifari, que és bastant confús per a la majoria d’usuaris, que si no l’empren gaire, veuen com el preu per viatge ha augmentat considerablement.

Per tal de millorar el servei, el Bloc per Felanitx va presentar al darrer Ple de l’Ajuntament una moció on, entre altres aspectes del sistema tarifari, també exposava que a algunes línies, malgrat l’augment de freqüències i connexions entre pobles hi ha certes hores del migdia o horabaixa que els usuaris no troben connexions cap a Portocolom o cap a s’Horta, si provenen de Manacor o Palma, i han d’esperar hores a l’aturada de Felanitx.

Amb la moció aprovada, a petició del Bloc, es va acordar entre altres demanar a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge que ampliï els canals i campanyes de comunicació per tal que tots els usuaris coneguin els detalls del nou sistema tarifari establert a la xarxa TIB; que ampliï la xarxa de punts on poder realitzar l’emissió i renovació de la targeta Intermodal i la possibilitat de sol·licitar la targeta de forma telemàtica per accelerar el procés i evitar aglomeracions i pèrdues de temps en coes.

Alhora, també es demana que “es dugui a terme una rebaixa de tarifes de manera que no es vegin perjudicats en cap cas els usuaris habituals i esporàdics respecte al sistema anterior d’abonaments T-20 o T-40”, així com que es “millorin els sistemes per conèixer els preus del viatge i el saldo de les targetes tant a les estacions de tren com a la xarxa de busos, i que es valori, una vegada s’hagi consolidat el sistema tarifari recentment implantant, l’impacte que ha tengut sobre el nombre d’usuaris i la seva satisfacció, plantejant, si fos necessari, canvis en aquest sistema per tal que serveixi per a l’impuls de la mobilitat sostenible i l’ús del transport públic”.

Respecte a les línies, es demana al Govern que valori un augment de les freqüències de les línies 512 (Portocolom – Felanitx) i 514 (Cala d’Or – Felanitx) per evitar problemes de connectivitat amb la línia 501 (Manacor – Campos – Palma). També se sol·licita que la línia de Portocolom (512) s’adapti en horari d’entrada i sortida a l’institut de secundària perquè els alumnes de batxiller que no tenen transport escolar en puguin fer ús per anar a classe i, a petició del PI, es demana que la parada de l’hospital de Manacor s’acosti més al centre sanitari. Resulta que ara està a la rotonda del molí (abans del quarter de la Guàrdia Civil) i per arribar a peu fins a l’hospital hi ha una bona caminada, i amb costa, fet que ho posa difícil a la gent major, i més els dies de mal temps.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar