26 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 16 juliol 2025
Foto: Restaurant Sa Gambina, Cadaqués

Ingredients
·800 g de cua de rap a medallons
·16 cues de gambes grosses
·12 cloïsses de carril
·200 ml de nata lleugera
·2 cullerades de salsa de tomàtiga frita
·3 alls
·1 fulla de llorer
·Julivert
·Sal 
·Pebre bo
·Oli d’oliva verge


Primer de tot, dins una cassola amb un rajolí d’aigua, deixam que s’obrin les cloïsses i les colam un cop obertes.
Llavors, amb el brou que han fet i un tassó d’aigua feim un fumet juntament amb les clovelles de les gambes, una fulla de llorer i un poc de sal. Passats deu minuts ho llevam del foc, ho batem perquè els caps amollin tot el seu suc i ho escolam tot molt bé.
A part, posam un poc d’oli d’oliva dins una cassola i saltam els alls. Quan agafin color segellam els medallons de rap uns minuts per cada banda i les retiram.
Seguidament, dins el mateix oli feim les gambes i, quan agafin color, hi afegim la nata i la tomàtiga.
Ho deixam reduir i hi afegim el fumet. Passats uns minuts miram com està de sal i hi tornam a posar el rap. Finalment, ho mesclam tot i ho llevam del foc.
Se servirà el rap amb la salsa i les cloïsses per damunt amb un poquet de julivert fresc picat. • Lorenzo Tapia

darreres notícies

et pot interessar