5.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 3 febrer 2023
El fogueró, acabat d’encendre a Portocolom
El fogueró, acabat d’encendre a Portocolom

Totes les celebracions santantonianes que s’han fet fins ara al nostre municipi han tengut una molt bona presència de gent amb ganes de torrar i ballar als foguerons i, fins i tot a les beneïdes d’Es Carritxó amb un ventaguesser i quatre gotes grosses just abans de començar, no s’aturaren les ganes de bauxa; unes festes que tendran el plat fort aquest pròxim cap de setmana.

Dissabte hi va haver el fogueró a Portocolom i dimarts, festa de Sant Antoni, beneïdes a S’Horta i a Es Carritxó. Un quart abans de començar tot feia pensar que no n’hi hauria. El cel estava ben negre, deien que per Muro plovia i a Es Carritxó va fer un ruixadet petit, però de cop els niguls voltaren i sortiren el sol i la gent, fins al punt que hi hagué una molt bona participació amb un parell de carrosses i animals. També molts d’espectadors, que en un ambient més familiar el rector Josep Cerdà anà beneint. No hi mancaren les cançons i les gloses típiques d’aquests dies. 

Demà a Felanitx hi haurà el fogueró i el correfoc. Enguany hi ha canvis d’ubicació. A les 20 h, començarà el correfoc a la plaça de sa Font de Santa Margalida, seguirà pel carrer 31 de Març i fins a la plaça de les Palmeres. Serà a càrrec dels Espiadimonis que també seran els encarregats d’encendre el fogueró, a la mateixa plaça d’Espanya i a on hi haurà les torradores per torrar i la ballada popular a càrrec de l’Agrupació Abeniara.

Dissabte a migdia serà a es Carritxó i diumenge hi haurà una panxada de beneïdes: a les 10.30 hores, a Son Valls, a les 12 a Cas Concos i a les 15.30 a Felanitx.

I no són els darrers santantonis, encara queda Son Negre (28 i 29 de gener) i Son Proenç (4 de febrer).

darreres notícies

et pot interessar

Rafel Rubio Ferrer, perruquer i empresari, és regidor de Comerç, Indústria, Fires i Mercats a l’Ajuntament de Felanitx

“Hem de recuperar l’experiència de comprar al petit comerç, que sigui com un relat d’emocions, i ho hem de fer entre tots”