19.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 24 juny 2021
Façana de l'hospital de Manacor
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Els pacients oncològics ingressats a l’Hospital de Manacor i els seus familiars compten amb el servei de psicooncologia i atenció del Voluntariat que ofereix l’Associació Espanyola Contra el Càncer per tal de millorar la seva qualitat de vida, reduint les alteracions emocionals, relacionals i socials que puguin sorgir a conseqüència de la malaltia. La psicooncòloga Catalina Garau desenvoluparà la seva activitat a l’Hospital un mínim de tres dies a la setmana, tal com havia realitzat anteriorment amb APROP.

Amb la signatura d’aquest conveni, l’AECC realitzarà assessorament i intervenció psicològica davant la problemàtica psicològica i els trastorns emocionals presentats per pacients i familiars durant el procés de la malaltia; orientació i assessorament familiar, a més de proporcionar eines terapèutiques dirigides a afavorir l’adaptació de la família i el pacient al procés de malaltia i tractament; també assessorament en psicooncología a l’equip d’oncologia del centre sanitari.

D’altra banda, el Voluntariat de l’AECC també realitzarà feines d’acompanyament al malalt oncològic i a la seva família; suplència del cuidador primari; suport emocional al malalt i a la família; activitats d’animació i entreteniment; suport al personal sanitari mitjançant tasques complementàries a les dels professionals i de derivació, en cas de detectar situacions i necessitats que requereixin la intervenció del personal especialitzat.

El personal voluntari de l’AECC està degudament format per a la correcta atenció dels pacients oncològics i de les seves famílies, comptarà sempre amb la col·laboració dels professionals assistencials encarregats de cada cas, així com dels serveis mèdics, d’infermeria i d’assistència social de l’Hospital.

L’Hospital de Manacor habilitarà un espai físic adequat per a realitzar les funcions de triatge i atenció psicològica i per donar cabuda a l’equip de Voluntariat hospitalari.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar