17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Tondre ovelles: Son Valls fora pèl
Tondre ovelles: Son Valls fora pèl

Aquest darrer any s’ha posat de moda. Un grup de joves, la majoria felanitxers, de Son Valls, que es dediquen a tondre ovelles. Varen començar l’any passat mig de bromes i en poc temps s’han convertit en una de les quadrilles més important i cercades de l’illa. El fet que tonedors de fora —del Nord d’Europa i d’Amèrica del Sud— hagin tengut mal venir per les restriccions sanitàries i la manca de vols, ha fet que els que saben tondre d’aquí hagin tingut unes bones escarades.

Vuit són els joves que formen la quadrilla Son Valls Fora Pèl; tots felanitxers (menys un de Santanyí) i de la barriada de Son Valls: Andreu Oliver, Miquel Cortés, Pedro Caldentey, Miquel Obrador, Miquel Estelrich, Miquel Caldentey, Miquel Àngel Garcies i Sebastià de Cas Corso. Entre rialla i rialla, ara fa un any varen decidir sortir a tondre les ovelles dels nostres pagesos. La cosa es va animar i s’ha convertit en una feina feixuga però alhora gratificant per a ells. Durant dos mesos han tos moltíssimes d’ovelles. S’han passejat per més d’una dotzena de pobles on tots els pagesos han quedat molt agraïts i els han convidats per a l’any que ve.

El final de temporada l’han celebrat a Son Soler Nou, una finca de Son Valls on s’han reunit tots plegats; respectant les mesures adients, varen tondre unes 300 ovelles el temps que d’altres cantaven les tonades antigues i un grapat de gloses.

Aquests joves tonedors volen fer un agraïment especial a en Miquel Obrador, Madoneta, que amb 62 anys ha anat cada dia a tondre amb la quadrilla, i al santanyiner Miquel Estelrich, per la gran ajuda aquesta gran temporada. També un agraïment especial a n’Antoni Galmés de can Morey, que cada vespre els esmolava les pintes per l’endemà seguir amb la feina.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”