17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Crítiques pel mal estat de la carretera de Manacor
L’asfalt a molts de redols està crivellat, fet que, a més de fer malbé les rodes, pot provocar un accident

Mem si a la tercera serà la bona. El Consell de Mallorca ha tret a licitació, per 3,7 milions d’euros, l’esperada reforma de la carretera Felanitx-Manacor després d’anys de reivindicacions veïnals. Els usuaris d’aquesta via han demanat reiteradament actuacions davant del mal estat que presenta.

Ara, el Consell l’ha tornat a treure a concurs després que les dues licitacions anteriors quedassin desertes; és a dir, cap empresa es va presentar per fer la reforma. Ara, les empreses interessades tenen de termini fins al 12 d’abril per presentar les seves ofertes. Al projecte es preveu una reforma integral de tota la via. “Serà una carretera nova”, ha explicat el conseller insular de Carreteres, Iván Sevillano.

Està previst que les obres, que tenen un termini d’execució de sis mesos, comencin dins enguany. Una vegada analitzades les ofertes es farà l’adjudicació, però cal tenir en compte que, en haver-hi pel mig les eleccions podria influir que s’endarrerís l’inici per la tramitació. “Esperem que es pugui començar com més aviat millor. Ens agradaria que abans de les festes de Nadal fos una realitat”. I esperem que algú s’hi presenti i no sigui com les dues anteriors. Les fonts consultades expliquen que a les empreses els fa peresa presentar-s’hi perquè els preus del material pugen cada dos per tres. Pot ser que ara, amb aquesta revisió en què s’ha augmentat la quantia, sigui més golós per a les empreses presentar-s’hi.

El projecte preveu el reforçament de tot el ferm. Primer s’executarà el sanejament i després la consolidació per, a continuació, posar noves plaques d’asfalt. En aquesta actuació la peculiaritat és que es reutilitzaran els àrids eliminats durant el sanejament a les capes intermèdies, de manera que es fa una aposta per la sostenibilitat. “El que abans era un residu ara s’aprofita”, ha explicat Sevillano.

A més d’asfaltar-la tota, un dels punts més destacats és la construcció d’una rotonda a la cruïlla de Son Macià. Hi haurà una il·luminació nova de baix consum i bandes per reduir la velocitat. Segons va explicar el conseller “després de dos anys, finalment el projecte ja està en licitació. Entenem els usuaris. Som conscients de l’estat d’aquesta carretera i sens dubte és una prioritat”.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”