19.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 24 juny 2021
Els gegants també portaven la mascareta
Els gegants també portaven la mascareta
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

En un any normal, diumenge dematí, a Felanitx, hi hauria hagut la primera fira de l’any, la Fira de Maig o també coneguda com la de les flors pel concurs-exposició de flors i plantes que s’organitzava des de feia dècades al poble, darrerament a càrrec de la Llar de la Gent Gran i que aquests dos darrers anys no s’ha pogut fer per la delicada situació sanitària que patim. A més, el Govern no deixa, per ara, que hi hagi fires i els ajuntaments s’han hagut de reinventar una mica i donar-los un altre nom i format. Amb la tornada a l’anomenada nova normalitat, la Fira de Maig es va transformar en un Mercat de Primavera que tenia tots els ingredients de fira i és que la gent, complint les normes, té ganes de sortir, de socialitzar-se, de fer la xerradeta quan et trobes per plaça, de fer poble, de fer una picadeta asseguts a la terrassa d’un bar i, a poc a poc, s’ha de poder anar fent. Pels carrers molta gent, el bon temps acompanyà i pràcticament tothom duia la mascareta ben posada –llevat d’alguns que, amb barra, la duien a la barra.

Paradetes d’artesania, productes locals i plantes a sa Font
Paradetes d’artesania, productes locals i plantes a sa Font

A més de les parades dels diumenges, col·locades espaiades, s’hi sumaren els artesans que mostraren les seves creacions, la DO Pla i Llevant de vi també oferí alguns dels seus productes (habitualment a aquesta fira hi havia una gran mostra i tast de vins), així com una mostra de cotxes i motos antigues. No hi podien mancar les parades de flors i plantes, així com la música al carrer. A la plaça d’Espanya, els felanitxers Black Cats oferiren els seu repertori durant tot el dematí, i és que els músics professionals també són un dels sectors que més han patit laboralment aquesta pandèmia.

Els Black Cats, actuant a la Plaça de ses Palmeres
Els Black Cats, actuant a la Plaça de ses Palmeres

Dissabte a vespre, al Parc Municipal, el grup Son Verbenes, liderat pel músic Jano, no es va cansar d’agrair poder tornar a estar damunt un escenari davant el públic, després de més d’un any malgrat fos d’asseguts i amb només 400 persones.

També dissabte, i amb el lema “la cultura és segura”, pels infants es representà l’obra teatral Noces per nassos,  mentre que la proposta gastronòmica d’aquest Mercat de Primavera per ajudar el sector de la restauració va ser el ‘Vermut de terrassa’ que oferien un parell d’establiments del poble.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar