14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022
L’escala de l’església, esdevinguda amfiteatre durant el pregó, era plena de gom a gom
L’escala de l’església, esdevinguda amfiteatre durant el pregó, era plena de gom a gom

Després de dos anys de pandèmia i moltes restriccions, les festes de Sant Agustí han tornat a la normalitat. L’explosió de ganes de festa s’ha fet palesa en gairebé tots els actes que s’han organitzat fins avui. Començant per la cursa atlètica, que ha arribat a la 42a edició, el pregó, la Nitx de l’Art, les verbenes i actuacions, el correbars alternatiu, la festa infantil, i així tots els actes. Hem pogut tornar a passejar, xerrar de prop i fer una aferrada o una besada amb els coneguts que feia temps que no vèiem, ballar dins el parc o sopar en una taulada llarga. Aquesta vertebració social també forma part de les festes, a més de gaudir dels actes; unes festes que aquests dos darrers anys, a causa de la pandèmia, havien quedat reduïdes a la mínima expressió. Per posar només un exemple, l’any passat, dins el parc, per gaudir dels concerts, tothom havia d’estar assegut a taula i amb la mascareta posada.

El pregó es tornà a llegir –com l’any passat– des del balcó de Can Llevadora, un lloc més espaiós, on qui vol pot seure a ‘l’amfiteatre’ improvisat que permet l’escala de l’església.

A la Nitx de l’Art, potser hi havia manco aglomeració de gent passejant que les edicions de 2018 i 2019, però centenars de persones es passejaren i ompliren els carrers de la vila –molta gent de fora poble– fent el recorregut marcat pels 50 espais expositius on mostraven el seu art en totes les disciplines uns 150 artistes. Enumerar-los tots ompliria aquesta pàgina (n’hi ha un programa específic). La Nitx de l’Art és un aparador de l’art, principalment del que es fa a Felanitx, moltes vegades desconegut, però en un dia així es veu la quantitat i qualitat de creadors que tenim. Artistes consolidats i emergents fan que Felanitx continuï tenint una petjada cultural molt important. Felanitx encara és terra d’artistes. També els vinguts de fora ajuden a complementar aquesta aura artística, malgrat que només sigui un cap de setmana, però que la resta de l’any, com a formiguetes, continuen creant al seu estudi, al carrer…

I les verbenes, les festes per excel·lència i més esperades per a la majoria. Alguns artistes locals també ens mostren tot el seu potencial sobre l’escenari compartint cartell amb grups de renom. El parc aquest primer cap de setmana de verbenes ha presentat una assistència més que acceptable.

Amb tot, es pot afirmar que els felanitxers –i els visitants que acollim–, quan volem, sabem exercir el felanitxerisme.

Perquè Sant Agustí torni a la plena normalitat només falta que una barrumbada o un ruixat fort banyi el poc paperí (darrerament, plastiquí) que s’ha posat pels carrers i ens esguerri qualque acte.

El pregó

Cercavila de la Banda
Pregó de festes, amb la banda de música

 

 

Cercavila de la Banda

 

 

 

 

 

 

 

 

La Nitx de l’Art

Participació d'infants en una acció artística
Participació d’infants en una acció artística

Do Natural aprofità l'acústica de la font
Do Natural aprofità l’acústica de la font
Un dels concerts al carrer Major
Les galeries d’art feren l’agost

Les verbenes al Parc Municipal

Ningú enyora mascaretes ni distància de seguretat a les verbenes
Ningú enyora mascaretes ni distància de seguretat a les verbenes
Les verbenes tornen a congregar gent de dret

La Cursa Popular

 

Cursa Popular de Sant Agustí a la plaça d’Espanya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

darreres notícies

et pot interessar

Jo sí, la resta no