16.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Vuit tècniques de Serveis Socials participen en un curs sobre suïcidi
Vuit tècniques de Serveis Socials participen en un curs sobre suïcidi

El suïcidi, durant molt temps silenciat, es troba present en la feina diària especialment en els departaments de Serveis Socials i de Psicologia a diferents entitats. Vuit treballadores socials del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament han assistit a la formació “El suïcidi: perspectiva biopsicosocial, laboral, familiar i el dol pel suïcidi”, impartida per la UNED, que els ha permès fer una mirada des de diferents àmbits i adquirir un coneixement més real a l’hora de treballar amb persones i famílies que han viscut aquesta situació.

El suïcidi sol enfocar-se com un tema de salut mental, fet que deixa fora la concepció més realista del suïcidi com una entitat d’origen multicausal. Sol succeir que s’enfoca majoritàriament cap a la prevenció, deixant de banda la important i necessària actuació si succeeix un episodi de suïcidi.

El curs ha tingut una durada de dos dies i s’ha tractat, entre altres qüestions, el suïcidi en l’àmbit laboral, com conèixer-lo per poder prevenir-lo; la família com a agent clau de prevenció amb la construcció de relacions sanes, o les alternatives que hi ha d’atenció i acompanyament en la conducta suïcida, fases de crisi i dol.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”