14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022

Així ho ha determinat la Federació Balear de Vela en la seva sentència dictada aquest passat 17 de desembre, pel mitjà de la qual ha anul·lat el resultat de les eleccions i declara no conforme a dret tot el procediment per ser “un acto viciado de anulabilidad”. Segons s’hi indica, no es varen complir diversos articles dels estatuts del Club Nàutic al llarg de tot el procés electoral.

Aquesta sentència dona resposta al nostre recurs presentat el 20 d’agost, vint dies abans del dia de les votacions, on ja impugnàvem la forma en què es duia a terme el procés, per tal que es garantissin unes eleccions amb tota legalitat i transparència.
La sentència, que s’expressa a un escrit de tretze pàgines en total, recull un treball de quatre mesos per part de la Federació, en què ha hagut d’arreplegar nombrosa informació i documentació per ordenar tots i cada uns dels fets de forma cronològica per acabar dient que les eleccions s’han de tornar a dur al moment en què es va produir la primera irregularitat.

En concret, s’hi indica que el primer fet irregular va ser que la primera comissió electoral que va ser elegida no comptava amb tots els membres que marquen els estatuts (tres titulars i tres suplents), i no consta cap document en què aquesta hagués estat elegida per sorteig.

A la mateixa resolució es recorda a la Junta Directiva les seves obligacions i se li ordena que convoqui novament eleccions, sempre complint amb la llei i amb total transparència. Tot i això, s’hi indica que, en cas de mostrar disconformitat, també disposa de la possibilitat de presentar un recurs davant el Tribunal Balear de l’Esport.

Per altra banda, i en resposta al nostre segon recurs, presentat dia 14 de setembre, la Federació indica que continua la investigació del vot per correu. En aquest sentit, s’han ordenat mesures cautelars per salvaguardar i protegir els vots per correu que es van emetre, inclosos els sobres i les butlletes de vot. Per això ha requerit per segona vegada al president del Club que expliqui com s’han custodiat aquests vots. Cal recordar la importància d’aquesta custòdia, ja que les eleccions també es troben impugnades davant el Jutjat Civil de Manacor i els vots són necessaris per saber si es va produir o no frau electoral, si es va votar d’acord amb la llei i si per aquesta via també es considera que s’han de repetir les eleccions.

Finalment, hem de dir que ens alegra molt aquesta notícia. En primer lloc, per tots aquells socis que varen votar segons marca la llei, i per tots aquells altres que a hores d’ara no saben com va acabar el seu vot a dins un sobre. I en segon lloc, també per nosaltres mateixos, ja que en els dies posteriors es va fer públic un escrit a diferents mitjans de comunicació en què se’ns deia de forma clara que havíem de saber perdre, quan l’únic que denunciàvem era que no s’havien fet les coses d’acord amb la llei. Idò bé, ara ens han donat la raó.

Esperam que entre tots hàgim après d’aquest anterior procés per no passar una altra vegada per una experiència tan difícil, traumàtica i molt poc beneficiosa per al Club Nàutic, la seva imatge, els seus socis i els membres de les candidatures.
Acabam aquest comunicat animant tots els socis a tornar a votar i recordant que, ara, #ambmésmotiu #tocacanvi

darreres notícies

et pot interessar

Condemna en veu baixa