15.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 4 desembre 2021
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Estimada Eleonora Wordgrave,

Som Lérith Clayton, t’escric amb l’esperança que em puguis ajudar. Estic desesperada, ara mateix som a l’Orient Express de camí a Londres per celebrar el funeral de la meva estimada germaneta Ann. Com bé he dit, el motiu d’aquesta esporàdica carta és demanar ajuda. Una obscura societat disfressada ens vigila a totes i ens obliga a viure a l’ombra dels homes. Cada joveneta que no compleix amb les expectatives i les despectives normes masculines, sofreix un tràgic final. Aquest pic li va tocar a la meva germana: xerram d’una nina d’uns deu anys.

El que necessitam les dones és una veu, una llum il·luminadora com una espelma encesa en un passadís de nit, que obri els ulls a aquesta societat a la qual ens ha tocat viure.

Al nostre honrat poble, les dones som uns éssers marginals. Sense cap mostra de respecte, vivim amagant-nos a les ombres, som silenciades com si els corsés i els pesats vestits que som obligades a dur per modificar la nostra forma, per hipotèticament atreure la figura masculina, fossin el menor dels nostres problemes.

Vivim pressionades, obligades a no estimar-nos a nosaltres mateixes, amb por, amb una cinta a la boca que ens impedeix gesticular un simple “socors”.

No aconseguesc entendre com a un ésser humà li pot parèixer adequat que una dona contregui núpcies a la minoria d’edat. És un desastre, una barbaritat, una contradicció constant.

Una simple mostra d’afecte entre dues dones com ara una abraçada o un petó ja és considerada una obra de Satanàs.

Aquestes bestioles no tenen inconvenient a cremar una dona innocent amb l’excusa de bruixeria amb l’il·lògic argument que ha agafat la mà a una altra dona.
Cada dia més i més dones són forçades sexualment amb amenaces representades de compra de silenci.

Aquesta carta expressa un exorbitant sentiment de culpa, que les futures generacions femenines de tot el món hagin de viure amb aquesta societat tan hipòcrita, la culpa amb què hauré de carregar fins a la resta de la meva vida.

Lérith Clayton
25 de novembre de 1876
Londres, Gran Bretanya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar