24.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 1 juliol 2022

La Capella Mallorquina continua amb la seva intensa activitat concertística oferint  dissabte 28 de maig una nova actuació dins la seva temporada 2021–2022.

El concert serà a les 18 hores a l’església de Sant Miquel i està patrocinada per la Fundació Barceló, de la qual la Capella Mallorquina és Obra Cultural. Des de l’any 1999, i per iniciativa de la Fundació Barceló, la Capella ofereix cada darrer dissabte del mes de maig un concert polifònic com a homenatge a la Mare de Déu de Sant Salvador. Amb motiu de les restriccions derivades de la covid, l’any passat el concert es va celebrar a la parròquia, amb molta més capacitat de públic. Gràcies a l’èxit aconseguit, l’organització ha decidit que enguany es torni a fer a aquest temple. 

El programa preparat per la Capella presenta dues parts: la primera, on es podran escoltar peces polifòniques de música popular, música sacra i música profana. I una segona, on se sentiran grans fragments de números corals de sarsuela.

Com a homenatge a la Mare de Déu s’interpretarà la inspirada Ave Maria del compositor francoflamenc del segle XVI Jacob Arcadelt; del britànic Lloyd Webber, molt famós pels seus musicals, el Pie Jesu; i del també britànic Arthur Dorey el Renuncio al món, un cant que fa referència a la vida consagrada al seguiment de Jesús. Una altra obra molt diferent, però també molt poètica i espiritual és la nordamericana Shenandoah, com també ho és el Toura Wimowe, radicalment distinta rítmicament i melòdicament, però també d’una profunda devoció.

Dues peces alegres i dispars, com són el Più non si trovano del gran Mozart i la popular mexicana Cielito Lindo, serviran per introduir el segon bloc del concert a on es podrà sentir una cuidada selecció de fragments corals d’algunes de les sarsueles més conegudes, com La Gran Vía, Don Gil de Alcalá, El duo de la Africana, Los sobrinos del capitán Grant, Agua, azucarillos y aguardiente o La Verbena de la Paloma.

Com a solistes es comptarà amb la participació de les sopranos Camila Durán, Laura Melo i Marta Corporales, així com la dels tenors Gerónimo Seib i Mikel Estelrich.

La Capella Mallorquina, que compta com a assistents de direcció amb na Marga Pons i en José Martínez, serà dirigida en aquesta ocasió pel seu director titular, el mestre Josep M. Moreno, acompanyat al piano per n’Alicia Moreno.

L’entrada serà gratuïta amb donatiu voluntari a benefici de les activitats solidàries de la Fundació Barceló. 

darreres notícies

et pot interessar

Reciclar la policia, també