17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023

La Capella Mallorquina, fidel a la seva cita anual amb Felanitx, celebra enguany el 25è aniversari dels concerts d’homenatge a la Mare de Déu de Sant Salvador de Felanitx, al costat de la Fundació Barceló, de la qual és obra cultural.

Serà dissabte dia 27, a les 19 hores, a l’església parroquial de Sant Miquel.

Per a aquesta ocasió presenta un repertori de música religiosa estructurada en dues parts: una primera, en la qual interpretarà quatre obres mestres del cant coral de grans autors com Bach, Gounod, Caccini i Händel, i una segona, en la qual presentarà el Rèquiem for the Living, de Dan Forrest.

Aquest Requiem for the Living (‘Rèquiem pels vius’), és una obra escrita pel compositor nord-americà Dan Forrest fa deu anys. Nascut a Nova York l’any 1978, va estrenar el 2013 la seva composició més ambiciosa i que ha tingut una àmplia repercussió tant als Estats Units com a la resta del món, i va ser presentada per primera vegada a Mallorca la passada Setmana Santa, a un concert de la Capella a Palma.

La missa de rèquiem, en essència, és una pregària pel descans, tradicionalment, pel difunt. Són moltíssims els compositors que s’han vist inspirats per aquest tema i han escrit els seus rèquiems, entre els més famosos el de Mozart, Verdi, Fauré, Brahms, etc. La peculiaritat d’aquest Rèquiem pels vius de Dan Forrest és que els cinc moviments de la partitura formen una narració tant per als difunts com per als vius i per la seva lluita contra el dolor i la tristesa. La composició, malgrat utilitzar importants recursos de la música contemporània, com la politonalitat i la polirítmia, aconsegueix ser molt directa i connecta fàcilment amb l’oient, que queda fascinat i impactat per la bellesa de les melodies i dels motius musicals.

El concert, dirigit per José María Moreno, està patrocinat per la Fundació Barceló i comptarà amb la participació de tres solistes: el tenor Gerónimo Seib i les sopranos Marta Corporales i Camila Durán. La peça serà acompanyada al piano per Alicia Moreno.

L’entrada serà gratuïta, amb donatiu voluntari a la sortida del concert. La recaptació anirà destinada a projectes solidaris que la Fundació Barceló desenvolupa a Àfrica i Llatinoamèrica.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”