25 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 21 juliol 2024
Marina Obrador, Albert Iglesias, Jaume Canet i Catalina Soler amb el cartell dels actes

Hi haurà una desfilada, una revetla i una exposició dels 40 anys de lluita LGTBI. L’artista Jaume Canet serà l’encarregat de fer la crida


Coincidint amb el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, divendres passat es varen presentar els actes prevists per a la celebració d’aquesta diada, que tendrà lloc demà divendres i dissabte.
Així, demà, dia 5, a les 19 hores, a la plaça Constitució, davant l’ajuntament, començarà una desfilada, cap a la plaça de s’Arraval, carrers Mar i Major fins a la plaça de sa Font de Santa Margalida on, a les 20.30 hores, tendrà lloc la crida, que enguany serà a càrrec de l’artista escultor felanitxer, Jaume Canet.
Tot seguit, la vetlada continuarà amb les actuacions de Rosita Forsale, Lolita Khaos, Mystica Vileila, La Prohibida i Sor Estiércol.
Dissabte dematí, a les 11 hores, a les portasses de l’Hospici, tendrà lloc la inauguració de l’exposició col·lectiva “40 anys de lluita LGTBI”. A més hi haurà la performance a càrrec de Dani Garcia, Camaleón. Els actes acabaran amb un vermut per a tots els assistents.
Divendres passat, el 28-J, la batlessa, Catalina Soler i la regidora d’Igualtat, Marina Obrador, juntament amb els artistes Albert Iglesias i Jaume Canet, organitzadors dels actes, varen penjar la bandera LGTBI a la balconada de la casa consistorial i varen presentar el programa d’enguany.
Soler va explicar que “per segon any consecutiu organitzam un Dia de l’Orgull per visualitzar que tothom estimi com vulgui. Els valors del respecte, de l’estimació i la llibertat són valors que actualment es posen en qüestió i els que estam al capdavant de les institucions polítiques, com a imatge cap a la ciutadania que som, hem d’abanderar el respecte, la llibertat i el fet d’estimar. Si ens estimam, ens respectarem més i a la vegada aconseguirem una societat millor”. Mentre que Marina Obrador, ha destacat “la importància de l’àmbit educatiu per aquests tipus de reivindicacions, ja que els infants són el punt de partida per tenir una societat en llibertat i igualtat”.
Finalment, Jaume Canet, sense desvetlar gaire cosa del pregó que farà des de la balconada de can Llevadora, va dir: “heu de venir a veure’l. Sobretot parlaré de jo, de la meva joventut, i d’altres coses…”

Cartell d’enguany, obra de Miquel Àngel Roig

darreres notícies

et pot interessar

“La magnitud de la tragèdia és enorme, fa massa anys que hem d’adaptar-nos a lleis que cada vegada degeneren més l’educació”