25 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 21 juliol 2024
Dissabte, nova edició del Raïm Wine Fest, a sa Bassa Nova
Dissabte, nova edició del Raïm Wine Fest, a sa Bassa Nova

Dissabte, el Port tornarà a ser el punt de trobada del Raïm Wine Fest, arran de mar, a sa Bassa Nova de Portocolom. Vi, música i gastronomia en seran els protagonistes. Començarà a les 18 hores i està previst que s’allargui fins a les dues de la matinada. Hi participen una desena de cellers de Vi de la Terra de Mallorca.

“L’estiu convida a acostar-se a la mar, i si és acompanyat d’un bon vi, bona música i gastronomia, l’èxit està assegurat”, explica Magdalena Mesquida, presidenta de Vi de la Terra Mallorca, per a qui “aquest festival és una gran oportunitat per poder tastar les referències dels nostres cellers, conèixer les persones que hi ha darrere els grans vins que es fan a Mallorca i l’estima que tenen per la terra i les vinyes que hi creixen. El Raïm Wine Fest uneix el consum responsable de vi amb la cultura a llocs meravellosos com és Portocolom”.

Durant la presentació, la batlessa, Catalina Soler, va dir que “és una gran satisfacció poder acollir per segon any consecutiu aquesta festa del vi a Portocolom, perquè som una terra lligada al vi al llarg de la història. Una trobada que reuneix cellers tant de Felanitx com d’altres llocs, que venen a donar a conèixer els seus vins”.

Un dels vinaters participants, Miquel Binimelis, de Vi d’Auba, ha recordat que “Portocolom és un port emblemàtic d’on antigament sortien vaixells carregats de vi de la zona de Felanitx cap a França. L’any passat ja va ser un èxit, hi va passar molta gent i fins ben entrat el vespre hi va haver gent ballant i tastant vi. És molt important que la gent vulgui tastar els vins d’aquí”.

La música és un altre element imprescindible del Raïm Wine Fest, i en aquesta ocasió hi haurà Colorado Band, Conejo Manso i DJ Titi.

L’entrada és gratuïta, amb aforament limitat. Les copes de vidre es podran adquirir a 2 €, mentre que cada copa de vi costarà 3 €. A tot això s’ha d’afegir l’oferta gastronòmica de mans de furgonetes amb menjar (foodtrucks o furgoteques) i producte local, així com activitats infantils per als més petits de la casa: cavallets, contacontes, taller de globus i pintacares.

80 cellers

La IGP Vi de la Terra Mallorca aglutina actualment vuitanta cellers de l’illa i més de tres-cents viticultors, amb una superfície de vinya d’unes 1.800 hectàrees en producció. 

darreres notícies

et pot interessar

“La magnitud de la tragèdia és enorme, fa massa anys que hem d’adaptar-nos a lleis que cada vegada degeneren més l’educació”