17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Pau Vadell, Joana Maria Mallol i Melanie Mesquida

Dimarts a vespre es va presentar a la Casa de Cultura el llibre On és Saorsa, de Joana Maria Mallol, VI Premi Miquel Bauçà de Poesia, convocat per l’Ajuntament de Felanitx. Si l’abril passat ja es va fer públic el veredicte en un acte amb la presència en línia de l’autora, aquesta setmana, i aprofitant el llançament del poemari, la poeta premiada ha pogut venir a la vila per recollir el guardó.

Na Joana Maria Mallol (Sant Feliu de Guíxols, 1991), que té una cama mallorquina, és llicenciada en Estudis Literaris i actualment estudia Psicologia. On és Saorsa és el seu primer poemari publicat, després d’una primera plaqueta autoeditada. El jurat destacà el to evocador de la veu poètica, que es mou entre paisatges nòrdics i elements naturals, amb una gran força introspectiva i un minimalisme simbòlic i molt sensorial. La poeta explicà que saorsa és una paraula provinent de l’irlandès antic, que significa ‘artesà’ i ‘mestre d’aixa’, en gaèlic actual té el sentit de ‘llibertat’. El llibre és fruit d’una estada a Escòcia.

L’editor Pau Vidal fou l’encarregat de dirigir l’acte i de lliurar el trofeu: un petit cervell de ceràmica elaborat per Maria Ramis que recorden les paraules de Miquel Bauçà: que serem vertaderament lliures quan visquem desvinculats del cos i només siguem cervells connectats a través dels somnis.

On és Saorsa és el número 61 de la col·lecció “Ossos de Sol” (Adia Edicions).

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”