6.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 28 gener 2023
Un dels concerts de Do Natural, davant l’Ajuntament amb la gent asseguda
Un dels concerts de Do Natural, davant l’Ajuntament amb la gent asseguda

Estam de ple dins les celebracions de les festes de Sant Agustí. Per a molts les més esperades i celebrades de l’any, però que aquests dos darrers anys hem hagut de viure d’una manera totalment diferent al que estàvem avesats.

Malgrat totes les restriccions per la pandèmia, s’han pogut fer i es fan tota una sèrie d’actes culturals, esportius i d’oci adreçats a totes les edats.

El pregó, a càrrec del jove biotecnòleg felanitxer Guillem Mas Fiol, enguany es llegí des de la balconada de Can Llevadora, i molts dels assistents comentaren que els havia agradat molt la nova ubicació. La Banda de Música i un grup de cantaires felanitxers hi posaren la part musical, amb l’Himne de Felanitx.

Pregó a Can Llevadora

Tot seguit s’inaugurà la Nitx de l’Art, enguany més íntima, més local, respecte al que va ser abans de la pandèmia però sense perdre la seva essència i l’esplendor artístic de mostrar l’art dels creadors, la majoria felanitxers, emergents i consolidats en el món de l’art. Encara que també s’hi han sumat altres artistes d’arreu de l’illa. Aquest any, la 16a edició, compta amb la participació d’una trentena d’espais repartits per diferents punts del poble, on un centenar d’artistes de les diferents disciplines artístiques mostren les seves obres; moltes creades especialment per a aquesta ocasió. Com és habitual, comerços, bars, garatges, cases particulars, a més dels tallers i galeries permanents s’han transformat en els espais expositius que acullen les obres.

La gent feia coa per a entrar a les exposicions

Divendres a vespre va ser l’esplendor de la ’Nitx’, però, per evitar aglomeracions i perquè els interessats puguin visitar les exposicions amb totes les mesures sanitàries, la gran majoria d’elles es poden visitar fins anit mateix.

Exposició a la Casa de Cultura
Gent al carrer Major

Divendres, per amenitzar la vetlada, hi va haver músics que van oferir el seu repertori en directe en diferents espais de l’itinerari que cada visitant es marcà a la seva manera seguint el fullet editat pel Centre Cultural.

Un dels concerts al carrer Major

Algunes de les activitats complementàries també han tengut continuació tota aquesta setmana, com són les representacions de microteatre de l’obra Residència per a tres escrita per Helena Puig, interpretada per les joves Aina Bennàssar i Maria de la Mar Mas i dirigida per l’actriu felanitxera Marta Obrador, a la galeria de Fotografia Bennàssar.

Les exposicions que romandran més dies obertes al públic, fins al 3 d’octubre, són les de la Casa de Cultura municipal. A la sala d’exposicions de la planta baixa, les obres seleccionades del VII certamen d’Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx, i a la sala de la primera planta, l’exposició ’Passats robats’ de l’artista Nautzet Major.

Els vespres, al Parc hi ha hagut una notable animació. A la part de baix, les típiques paradetes de fira on la gent ha pogut fer una volta, firar qualque cosa i menjar. Els xurros han estat i són un dels productes que tenen més èxit.

Un concepte totalment diferent: de verbena a concert d’asseguts
Un concepte totalment diferent: de verbena a concert d’asseguts

A la part de dalt, els concerts. Més de 1.200 persones assegudes, la gran majoria a taula, amb fortes mesures de seguretat que en tot moment han controlat el personal, que en línies generals es va saber comportar. Llevat de casos excepcionals, no es varen moure de la cadira durant tot el temps que duraren les actuacions.

I, amb els cantants i grups que pujaren damunt l’escenari, sembla que la gent s’ho passà bé. Malgrat haver de cantar i moure el cos d’assegut hi havia alegria i ganes de festa.
Amb vista a demà, festa de Sant Agustí, cal recordar el ban que publicàrem la setmana passada on es demana seny i responsabilitat a la gent.

Hi haurà un important desplegament policial per dissuadir i, si és necessari sancionar, els que facin botellada o tenguin accions incíviques.

darreres notícies

et pot interessar

Franc Prohens Cabrer i Jaume Prohens Manresa, músics i compositors

“Som conscients que és més difícil arribar al públic del nostre país amb una llengua estrangera, però consideram que ser fidels a un mateix és el més important”