17.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 7 juny 2023
Els dos joves felanitxers guardonats: Pau Blanco i Mercè Vicens
Els dos joves felanitxers guardonats: Pau Blanco i Mercè Vicens

L’Obra Cultural Balear ha lliurat els Premis Sambori OCB 2023 de narrativa, que enguany han arribat a la cinquena edició. L’objectiu d’aquest guardó és incentivar la creativitat artística i imaginativa dels joves i reforçar els camins per a la normalització lingüística del català i del seu ús social i cultural.

Aquesta edició dels Premis Sambori ha comptat amb la participació de més de sis-cents centres, gairebé quatre mil professors i vuitanta mil alumnes de tot el territori de parla catalana. És, així, el premi literari escolar amb més participació de tot Europa, promogut per la Fundació Sambori des de 1998.

L’OCB ha promogut l’organització a les Illes del premi escolar de narrativa, en què poden participar tots els centres públics, concertats i privats de les Illes Balears per promoure l’ús literari del català als centres educatius. La temàtica de les narracions és lliure i té diferents extensions segons el nivell educatiu. Tots els treballs finalistes han estat guardonats amb un diploma, un guardó i un lot de llibres o material escolar. Respecte de la passada edició, la novetat més significativa és que enguany els tres finalistes de les categories de primària, de 1r i 2n d’ESO i FP bàsica, de 3r i 4t d’ESO i de la batxillerat i cicles formatius han estat guardonats amb una estada de dos dies a Port Aventura.

A la categoria de tercer i quart d’ESO, han estat premiats dos alumnes de l’IES Felanitx. Amb el primer premi, en Pau Blanco Pintor, amb el relat “Els boscos d’Estagell”; i amb el segon premi, na Mercè Vicens Galmés, amb el relat “D’ençà que no hi ets”.

D’altre banda, en Pau ha quedat finalista del premi de narrativa Amic Ficcions.

darreres notícies

et pot interessar

Amàlia Salas López-Cepero

“A Felanitx ens falten polítiques culturals valentes”