14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022
Una de les zones on s’ha treballat i que està a punt per visitar
Una de les zones on s’ha treballat i que està a punt per visitar

Després de dos anys sense poder-se fer per les restriccions sanitàries, dissabte, el poblat prehistòric dels Closos de Can Gaià es tornarà a vestir de gala per rebre als visitants que hi vulguin participar i gaudir de la vuitena edició de la diada “Viu la prehistòria”. Hi haurà moltes d’activitats durant tot el dia, amb la finalitat de conèixer d’una manera lúdica, educativa i participativa com vivien els nostres avantpassats fa tres mil anys a Portocolom.

Els participants podran gaudir d’una dotzena d’activitats —molt semblants a les de les darreres edicions, entre tallers, exhibicions i visites interpretatives. Podran experimentar amb l’excavació simulant la feina que fan habitualment els arqueòlegs, construir una maqueta d’una naveta, fabricar eines amb pedres, un taller sobre els foners, com construir una naveta, pintures prehistòriques o l’ús d’ossos d’animals per fabricar eines i collarets.

L’horari serà entre les 9 i les 13.30 hores i les 16 i les 19 hores. Podeu consultar el programa complet, els horaris de les activitats i les que necessiten inscripció prèvia, a les xarxes socials de Projecte Closos.

Com a les darreres edicions totes les activitats són gratuïtes, però podreu fer un donatiu que es destinarà íntegrament a desenvolupar la recerca i la divulgació del jaciment dels Closos.

Els arqueòlegs dels Closos han condicionat el terreny per a les visites
Els arqueòlegs dels Closos han condicionat el terreny per a les visites

Per a les 11.30 hores està prevista la visita de les autoritats polítiques. A més de les municipals, hi estan convidats la vicepresidenta i responsable de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i el conseller de Fons Europeus, Cultura i Universitat del Govern balear, Miquel Company. S’espera que aquest anunciï quan es tornarà a posar en marxa la creació del tan esperat Parc Arqueològic que va quedar aturat el 2020 per mor de la pandèmia.

28.000 euros del Consell per seguir restaurant el patrimoni

Aquests dies el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat les subvencions que atorga el Consell de Mallorca per a la investigació i conservació del patrimoni. Felanitx rebrà 28.000 euros per seguir fent feina a dos jaciments importants: els Closos de Can Gaià i el de Can Roig-Son Maiol (a Son Mesquida).

Per a Closos s’ha presentat una intervenció amb un pressupost de 17.000 euros, dels quals 14.000 són subvencionables i s’ha concedit el total de l’import. I, per Can Roig-Son Maiol, el pressupost era de 14.000 euros i la subvenció ha estat del 100 %.

D’altra banda, a Eivissa s’han celebrat les IX Jornades d’Arqueologia Balear i el nom de Felanitx hi ha estat molt present en diferents comunicacions amb investigacions fetes tant als Closos de Can Gaià com al jaciment de Can Roig-Son Maiol.

darreres notícies

et pot interessar

Condemna en veu baixa