23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022

Ha acabat el curs escolar i les professores i professors comencen les seves merescudes vacacions després d’uns anys difícils. Però, a més, aquests anys són més merescudes que mai perquè tots se’n van ben formats per envestir el pròxim curs i la nova llei educativa. Tots, tots, tots ja tenen ben clar què punyetes són les situacions d’aprenentatge… ara, ara, ara tot anirà bé!

Ens hem passat els darrers anys intentant desxifrar els estàndards d’aprenentatge i les competències, que encara molts no els tenen gaire clar, però ara tot anirà d’allò més bé, ara que ja sabem el que són les situacions d’aprenentatge, la pedra filosofal, l’arca perduda, el centre de l’univers de l’educació! Allò que ens arreglarà tots els mals de l’educació d’aquests darrers anys a tot l’Estat… ara, ara, ara sí, hem trobat el remei definitiu! Com ben bé saben tots els professionals de la docència que s’han llegit la nova LOMLOE, ni competències claus, ni sabers bàsics, ni descriptors, ni avaluació formativa o formadora, reeeees! Les situacions d’aprenentatge.

Que què són? Bé, jo després de llegir la llei he cregut entendre que és com, no ho sé, que els continguts es puguin aplicar en contextos reals i propers a l’alumnat, o qualque cosa semblant. I jo em deman: però això no es feia ja?! O potser el que s’haurà de fer ara és fer mates, llengua, història, a base de Tik-tok, Instagram, Twitch, Fortnite, lol… i totes aquestes històries que als boomers se’ns escapen?! Perquè, al cap i a la fi, aquesta és la vertadera realitat contextual de la majoria d’alumnes avui dia, no?

Però bé, això ho deix per als professionals de la docència. Quina tranquil·litat que ens dona a tots els que tenim fills en edat escolar saber que tota la comunitat educativa s’ha ben format aquests darrers mesos desxifrant la LOMLOE i preparant totes les situacions d’aprenentatge per poder començar el nou curs amb la tranquil·litat de tenir-ho, ja, tot ben lligat!

Molt bon estiu i gràcies per tot, mestres!

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”